Te mini palačinke niso tako neobičajne, kot se vam mogoče zdi. Pravijo jim tudi pikeleti, ker pa so take majhne, jih lahko pojeste višji kupček kot njihovih bolj razširjenih sorodnic.

sestavine

  • 1 ½ skodelice moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 3 žlice kristalnega sladkorja
  • ½ pomaranče, lupina
  • ¼ pomaranče, sok
  • 1 jajce
  • ¾ skodelice mleka
  • olje za cvrtje
  • 200 ml smetane
  • 1 kozarček marmelade iz rabarbare in malin
  • pomaranča, narezana za rezine, za postrežbo

Priprava

  • Porcij: 4-6
  • 1. Moko, pecilni prašek in sladkor dajte v skledo s pomarančno lupino. V drugi skledi zmešajte jajce in mleko. Mokre sestavine počasi dodajajte suhim in zmešajte v gladko testo. Testo naj bo gosto kot polnomastna smetana, mogoče bo treba dodati še malo mleka, če bo testo pregosto.
  • 2. Zagrejte ponev na srednjem ognju. Dodajte malo olja in masla, ko zacvrči, z zajemalko v ponev nalijte testo dovolj narazen, da se ne dotika, ko se razleze. Ko se naredijo mehurčki, palačinke obrnite in pecite še na drugi strani 1-2 minuti, da se zlato zapečejo.
  • 3. V skledi zmešajte smetano s pomarančnim sokom.
  • 4. Palačinke namažite z marmelado in smetano ter jih položite eno na drugo. Rezino pomaranče zarežite in zvijte. Za postrežbo na vrh palačink dajte žličko marmelade in smetane ter rezino pomaranče.

Sorodni recepti

Poglej vse