Bavarska krema iz papaje z medenim kaviarjem

Bavarska krema iz papaje z medenim kaviarjem

Opis

Kako jo pripravimo:

1. Najprej naredimo sirup iz sladkorja, soka in lupinice ene limone.

2. Potem namočimo želatino v toplo vodo.

3. V multipraktiku pretlačimo 400 g papaje, da dobimo kašo.

 

4. Ko je sirup pripravljen, mu dodamo želatino in ko se stopi, dodamo papajevo kašo in pustimo, da se ohladi.

5. Medtem stepemo smetano s ščepcem soli in dodamo papajevo zmes.

6. Zmes prelijemo v modelčke za puding in pustimo v hladilniku dve uri.

7. Potem naredimo medene kroglice.

8. Zavremo vodo z medom in agaragarjem v prahu. Vse skupaj mora malo vreti, da nastane gledka zmes.

9. S pomočjo pipete nakapamo medeno zmes v hladno olje.

10. Olje z medenimi kroglicami precedimo v drugo posodo, kroglice splahnemo z vodo.

11. Bavarsko kremo postrežemo na krožniku s prelivom iz medenega kaviarja.

sestavine

Sestavine

  • 100 g sladkorja
  • sok ene limone
  • 400 g papaja
  • 200 ml smetane
  • sol po okusu
  • skorjica ene limone
  • 8 lističev bele želatine
  • 2 lističa rdeče želatine
  • 800 ml vode
  • 120 ml medu (za kaviar)
  • 200 ml rastlinskega olja
  • 2 g agaragarja

Sorodni recepti