Barbarina limetina pita

Barbarina limetina pita

Opis

Priprava:

Skorja za pito

Pečico segrejemo na 160 °C. Maslo stopimo. Prepečenec razlomimo in ga drobno zmeljemo v multipraktiku. Dodamo stopljeno maslo. Model za pito namastimo. Drobtine razporedimo po dnu modla in vzdolž robov. Testo pečemo okrog 20 minut, dokler ne postane zlatorjave barve in hrustljavo. Naj se testo ohladi.

 

Limetin nadev

Pečico segrejemo na 150 °C. Lupino limete naribamo in nato izcedimo sok. Kondenzirano mleko premešamo z rumenjaki, lupinico in sokom limete ter smetano za stepanje. Mešamo, dokler ne dobimo enakomerne čvrste kreme. Nadev prelijemo po biskvitu pite in pečemo okrog 30 minut. Torto pustimo, naj se hladi vsaj eno uro.

 

Italijanski meringue

V posodi beljake stepemo z malo sladkorja v čvrst sneg (posoda ne sme bit mastna). Vodo zavremo s preostankom sladkorja in kuhamo, dokler temperatura ne doseže 121 °C. Sladkorni sirup postopoma vlivamo v beljak in stepamo, dokler se beljak ne ohladi. Merigue razporedimo po piti. Vrhove meringueja ožgemo s plinskim gorilnikom.

sestavine

Skorja za pito

  • 200 g masla
  • 450 g prepečenca

Limetin nadev

  • 8 rumenjakov
  • 800 ml kondenziranega mleka
  • 5 limet
  • 480 ml smetane za stepanje

Italijanski meringue

  • 100 ml vode
  • 375 g sladkorja
  • 4 beljaki

Potrebujemo še:

  • multipraktik
  • maslo za mazanje modlov
  • model za pito s premerom 26 cm z ločljivim dnom
  • strgalnik
  • cedilo za limono

Sorodni recepti