Bananini ocvrtki s kokosom in medom

Bananini ocvrtki s kokosom in medom

sestavine

  • 100 ml toplega mleka
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 200 g moke
  • 20 g stopljenega masla
  • 1 jajce
  • ½ žličke cimeta
  • 1 vaniljev strok (postrgajte semena)
  • 2 žlici sladkorja
  • ščep soli
  • 2 zreli, pretlačeni banani
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • ½ skodelice medu
  • ¼ skodelice kokosove moke
  • crème fraiche za postrežbo

Priprava

  • Pripravite kvasec iz kvasa in toplega mleka. V skledi zmešajte moko, maslo, jajce, cimet, vaniljo, sladkor in sol. Nato dodajte kvasec. Mešajte 5 minut, da testo postane lepljivo. Dodajte banani in premešajte. Pokrijte in pustite stati na toplem mestu v kuhinji kakih 30 minut, da testo dvojno naraste. Nato ga premešajte z žlico, da vpade.
  • V ponev nalijte olje do polovice. Z dvema žlicama zajemajte testo in cvrite 2 minuti, da bodo ocvrtki povsod enakomerno zlati. Odcedite jih na papirnati brisački. Najbrž boste morali cvreti v par korakih.
  • Segrejte med in kokos. V mešanici povaljajte ocvrtke in jih postrezite s crème fraiche.

Sorodni recepti

Poglej vse