Bananin kruh s kozjim sirom in vanilijevo kremo
Priprava:
1. Ventilacijsko pečico segrejemo na 170 °C. V posodi zmešamo obe vrsti moke, pecilni prašek, stopljeno maslo, jajca, med in limonin sok. Dobro premešamo, da dobimo zmes, ki je podobna masi za palačinke. Zmes prelijemo v visoki pekač za štruce. Pekač položimo v pečico za 2–3 minute.
2. Banane medtem narežemo na rezine. Pekač vzamemo iz pečice. V testo do polovice potisnemo bananine rezine. Posujemo z mandljevimi koščki in v pečici pečemo približno 17 minut, dokler se testo ne obarva zlatorjavo. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi pri sobni temperaturi.
3. Krema: V posodi zmešamo kozji sir, vanilijev sok in sladkor v prahu. Bananin kruh postrežemo s kozjim sirom in vanilijevo kremo.
sestavine
- Sestavine70 g moke 30 g mandljeve moke 10 g pecilnega praška 3 jajca 1 limona 85 g medu 100 g stopljenega masla 2 banani 15 g mandljevih rezinZa kremo350 g svežega kozjega sira 50 g sladkorja v prahu 1 vanilijev strok
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Kruh s korenjem in marelicami (Velikonočno pecivo)
Recepti Rudolph van Veen
Pivski kruh
Recepti Fokača
Recepti Martha Stewart
Sirna babka
Recepti Rudolph van Veen
Božični sadni kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Andrea van Lieshout
Ingverjev kruh in limonada iz tamarinde
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Mešani kruh
Recepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena
Recepti Nenad Veljković
Pogača