Priprava:

1. Ventilacijsko pečico segrejemo na 170 °C. V posodi zmešamo obe vrsti moke, pecilni prašek, stopljeno maslo, jajca, med in limonin sok. Dobro premešamo, da dobimo zmes, ki je podobna masi za palačinke. Zmes prelijemo v visoki pekač za štruce. Pekač položimo v pečico za 2–3 minute.   

 

2. Banane medtem narežemo na rezine. Pekač vzamemo iz pečice. V testo do polovice potisnemo bananine rezine. Posujemo z mandljevimi koščki in v pečici pečemo približno 17 minut, dokler se testo ne obarva zlatorjavo. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi pri sobni temperaturi.

 

3. Krema: V posodi zmešamo kozji sir, vanilijev sok in sladkor v prahu. Bananin kruh postrežemo s kozjim sirom in vanilijevo kremo. 

sestavine

  • Sestavine70 g moke 30 g mandljeve moke 10 g pecilnega praška 3 jajca 1 limona 85 g medu 100 g stopljenega masla 2 banani 15 g mandljevih rezinZa kremo350 g svežega kozjega sira 50 g sladkorja v prahu 1 vanilijev strok

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse