ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Bala Bala

Ocena 0/5

 

Dodatne potrebščine: papirnate brisače

 

Priprava:

Zelenjavna mešanica

Papriko razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na poševne rezine. Por narežemo na trakove. Čebulo olupimo in narežemo na polkroge. Pak choi in zelje narežemo na kose. Odtrgamo liste zelene in jih narežemo. Zelenjavo, zeleno in kalčke pomešamo skupaj.

 

Testo

Česen olupimo in stisnemo ali nasekljamo. V skledi pomešamo samovzhajajočo moko z riževo moko in koruznim škrobom. Dodamo malo vode, jajca in česen ter premešamo, da dobimo testo, ki mora biti tekoče kot testo za palačinke. Po potrebi dodamo še nekaj vode.

V testo nadrobimo zelenjavno kocko ter umešamo mleti koriander in sezamovo olje. Nato umešamo zelenjavno mešanico.

 

Cvrtje

Sončnično olje segrejemo na 180 °C.

V vroče olje polagamo po žlico mešanice. Balo balo cvremo 3-5 minut do zlatorjavega in pustimo, da se odcedi na papirnati brisači. Potresemo z malce soli.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
ne
Iz oddaje: