Opis

Priprava

V multipraktiku meljemo oreške, dokler ne dobimo teksture krušnih drobtinic.

Primešamo cimet, kardamom, sladkor in med.

Vlečeno testo premažemo s stopljenim maslom in ga prepognemo.

Na vsak list testa razporedimo pas mešanice oreškov.

Prepognemo stranice in naredimo zvitek. Na pekaču ga polžasto zvijemo. Postopek ponovimo pri vseh listih testa, dokler ne porabimo nadeva iz oreškov. (Za okrog 6 listov testa).

Zvitke premažemo z maslom in pečemo v pečici pri 200 stopinjah Celzija 10-12 minut, dokler se zlato ne zapečejo.

Za sirup premešamo vse sestavine, jih zavremo in pustimo vreti 4-5minut. Nato sirup odstavimo z ognja.

Ko so baklave zlato pečene, jih vzamemo iz pečice in še tople prelijemo s sirupom.

sestavine

Sestavine

  • 1 zavitek tankega vlečenega testa
  • 150 g mandljev
  • 2 žlici sladkorja
  • 0.5 žličke mletega cimeta
  • 0.5 žličke mletega kardamoma
  • 1 žlica medu
  • 150 g stopljenega masla

Sirup

  • skodelica vode
  • skodelica sladkorja
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica olja pomarančnih cvetov

Sorodni recepti