Opis

BAKALAR S KROMPIRJEM

Priprava

Priprava

 

  1. Polenovki odstranimo rep, kosti in kožo.
  2. Čebulo narežemo na rezine in jih popražimo na oljčnem olju.
  3. Narežemo tudi krompir in ga začinimo.
  4. Dodamo olive, sol, poper, koper, oljčno olje, kapre in stročji fižol.
  5. Zalijemo z vinom, dodamo med in pelate.
  6. Dodamo polenovko in še malo začinimo.
  7. Zalijemo z vodo, pokrijemo in kuhamo 20 do 35 minut.
  8. Postrežemo v globokem krožniku s krompirjem in zelenjavo.
  9. Dodamo svež koper in pokapljamo z oljčnim oljem.

sestavine

Sestavine:

  • 400 g suhe polenovke
  • 600 g krompirja
  • 400 g čebule
  • pol šopka kopra
  • 100 ml oljčnega olja
  • 100 ml belega vina
  • 1 žlica medu
  • sol/poper
  • 250 g pelatov
  • 10 dag stročjega fižola
  • 5 dag oliv brez koščic
  • 5 dag kaper

Sorodni recepti