Opis

BAKALAR NA BELO S POSUTICAMI

Priprava

 

  1. Polenovko smo namakali dan ali dva in na par ur zamenjali vodo.
  2. Polenovki odstranimo kožo in kosti. Meso narežemo na kose. Damo jo kuhati v ekonom lonec v segreto vodo. Dodamo par celih strokov česna, poper v zrnu, lovorove liste in 2 cela krompirja. Kuhamo okoli 30 minut.
  3. Za posutice zamesimo gladko testo iz jajc, moke in soli. Ovijemo ga v folijo in ga pustimo v hladilniku počivati pol ure.
  4. Narežemo rdečo čebulo in jo skupaj s slanimi sardoni popražimo na oljčnem olju.
  5. V kozici segrejemo pol litra oljčnega olja in dodamo par celih strokov česna, da ga aromatizira.
  6. Polenovko in krompir vzamemo iz lonca. Krompir damo v drugo posodo.
  7. Z mlinčkom za mleto meso zmeljemo polenovko.
  8. Krompir olupimo in prav tako zmeljemo.
  9. Polenovki dodamo malo olja, ki smo ga aromatizirali s česnom. Preostalo olje dodajamo počasi, da ga bakalar vpije.
  10. Začinimo po želji in mešamo, dokler ne dobimo rahlo penaste zmesi.
  11. Testo razdelimo na pol in ga z hnazobčanim valjčkom razrežemo na večje rombe.
  12. Par minut jih kuhamo v slanem kropu in jih odcedimo. Kuhane posute na hitro podušimo na prepraženi čebuli z inčuni.
  13. Na krožnik damo malo bakalarja. Nanj položimo posutico, nanjo 1 žlico bakalarja in prepognemo. Ponovimo z nekaj posuticami. Dodamo aromatizirano čebulo in okrasimo s svežim koprom

sestavine

Bakalar na belo:

  • suhi bakalar 400 g
  • 2 srednje velika krompirja
  • 0,5 l blagega oljčnega olja
  • 1 glavica česna
  • 3 lovorovi listi
  • sol/poper

Posutice:

  • 400 g moke
  • 4 jajca
  • sol
  • 1 rdeča čebula
  • 50 g slanih inčunov
  • svež koper

Sorodni recepti