Baba Ganoush

Baba Ganoush

Opis

Baba Ganoush

1. Jajčevce popikamo z vilicami in jih pečemo na žaru, dokler lupina ne poogleni in počrni, meso pa je mehko na dotik (približno 15-20 minut, na polovici časa jih obrnemo).

2. V možnarju stremo česen skupaj z limoninim sokom, tahinijem, oljčnim oljem in poprom.

3. Ko se jajčevci dovolj ohladijo, jih prerežemo na pol in izdolbemo. Mehko meso pomešamo s preostalimi sestavinami.

4. Prestavimo v servirno posodo in prelijemo z malce oljčnega olja ter potresemo s peteršiljem.


Maneesh

1. Pomešamo moko, sol, sladkor in kvas. Dodamo oljčno olje in 270 ml vode. Sestavine pomešamo skupaj s prsti. Postopoma dodajamo preostalo vodo, dokler ne poberemo vse moke s stene sklede in dobimo mehko testo (morda ne bomo porabili vse vode; testo mora biti mehko in ne lepljivo).

2. Na pult zlijemo malce olja. Testo položimo nanj in gnetemo 5-10 minut. Na začetku bo testo vlažno, po gnetenju pa bo postalo gladko.

3. Ko dobimo gladko testo, ga položimo v naoljeno skledo, pokrijemo in pustimo, da vzhaja na dvakratno velikost.

4. Tri pekače obložimo s papirjem za peko.

5. Testo zvrnemo na naoljen pult. Pregnetemo ga, da iztisnemo ves zrak in dobimo gladko testo. Razdelimo ga na tretjine in razvaljamo v velike kroge.

6. Položimo jih na obložene pekače ter vsak pekač pokrijemo z vrečko. Pustimo počivati 20 minut.

7. Sestavine za posip pomešamo z malce oljčnega olja, da dobimo gosto pasto.

Pečico segrejemo na 230 °C/plin 8.

8. Štruce tik pred peko premažemo z oljčnim oljem. Potresemo jih s posipom in pečemo približno 15 minut.

9. Vzamemo jih iz pečice in ohladimo na mrežici.



Baba Ganoush

1. Jajčevce popikamo z vilicami in jih pečemo na žaru, dokler lupina ne poogleni in počrni, meso pa je mehko na dotik (približno 15-20 minut, na polovici časa jih obrnemo).

2. V možnarju stremo česen skupaj z limoninim sokom, tahinijem, oljčnim oljem in poprom.

3. Ko se jajčevci dovolj ohladijo, jih prerežemo na pol in izdolbemo. Mehko meso pomešamo s preostalimi sestavinami.

4. Prestavimo v servirno posodo in prelijemo z malce oljčnega olja ter potresemo s peteršiljem.


Maneesh

1. Pomešamo moko, sol, sladkor in kvas. Dodamo oljčno olje in 270 ml vode. Sestavine pomešamo skupaj s prsti. Postopoma dodajamo preostalo vodo, dokler ne poberemo vse moke s stene sklede in dobimo mehko testo (morda ne bomo porabili vse vode; testo mora biti mehko in ne lepljivo).

2. Na pult zlijemo malce olja. Testo položimo nanj in gnetemo 5-10 minut. Na začetku bo testo vlažno, po gnetenju pa bo postalo gladko.

3. Ko dobimo gladko testo, ga položimo v naoljeno skledo, pokrijemo in pustimo, da vzhaja na dvakratno velikost.

4. Tri pekače obložimo s papirjem za peko.

5. Testo zvrnemo na naoljen pult. Pregnetemo ga, da iztisnemo ves zrak in dobimo gladko testo. Razdelimo ga na tretjine in razvaljamo v velike kroge.

6. Položimo jih na obložene pekače ter vsak pekač pokrijemo z vrečko. Pustimo počivati 20 minut.

7. Sestavine za posip pomešamo z malce oljčnega olja, da dobimo gosto pasto.

Pečico segrejemo na 230 °C/plin 8.

8. Štruce tik pred peko premažemo z oljčnim oljem. Potresemo jih s posipom in pečemo približno 15 minut.

9. Vzamemo jih iz pečice in ohladimo na mrežici.


sestavine

Baba ganoush

  • 3 jajčevci
  • 3 stroki česna
  • 1 sok limone
  • 2 žlici tahinija
  • 3 žlice oljčnega olja
  • črni poper po želji
  • 1 žlica drobno nasekljanega gladkolistnega peteršilja

Maneesh

  • 500 g bele moke
  • 10 g soli
  • 25 g sladkorja
  • 10 g instantnega kvasa
  • 20 ml oljčnega olja
  • 360 ml mlačne vode
  • 6 žlic sezamovih semen
  • 4 žlice suhega timijana
  • 2 žlici suhega majarona
  • oljčno olje

Sorodni recepti