Ayam Pangang Pedis babice Meity

Ayam Pangang Pedis babice Meity

Opis

Priprava

Piščanca narežemo na štiri kose in ga spečemo na žaru ali v pečici. Česen narežemo na rezine in ga dobro pretlačimo v možnarju. Ingver olupimo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in popražimo česen ter ingver. Dodamo sambal, trassi, sladkor in kombavine liste ter dobro premešamo. Sadeže kombave narežemo na tretjine in dodamo. Malo pokuhamo in dodamo malce vode. Dodamo piščanca in dušimo približno pet minut. Dodamo sladkor po lastnem okusu.

 

Nasvet: Če je jed preveč pikantna, lahko to nevtraliziramo s sladkorjem.

 

Postrežba

Ayam Pangang Pedis postrežemo s kuhanim rižem in zelenjavo.

sestavine

Sestavine

  • 2 piščanca
  • arašidovo olje
  • 8 strokov česna
  • 15 kombavinih listov
  • 5 cm ingverja
  • 750 g sambal oeleka
  • 4 cm trassija (fermentirane paste iz kozic)
  • 200 g sladkorja
  • 3 sadeži kombave (majhne kafirske limete)
  • voda