ARGENTINSKA NADEVANA REBRA

Priprava

1. Rebra položimo tako, da je koža obrnjena navzgor. Vzamemo oster nož in ločimo mast od reber ter tako naredimo žepek za nadev.

2. V veliki skledi pomešamo mleto svinjsko meso, olive, krušne drobtine, salamo, papriko, koruzna zrna, peteršilj, česen, slanino, mocarelo in sol. Dobro premešamo z rokami.

3. Nadev damo v žepke in ga potisnemo do dna.

4. Žepke prekrijemo s kožo in jo potisnemo, da enakomerno razporedimo nadev.

5. Odprtino zapremo tako, da jo zašijemo pri vsakem rebru z vrvjo za peko, predstavljamo si, da uporabljamo iglo in sukanec.

6. Rebra pokapamo z oljčnim oljem. Damo jih v pečico, ki smo jo segreli na 150 stopinj, in pečemo od dve do tri ure, dokler rebrca niso mehka in meso ne začne odstopati od kosti.

7. Za solato damo vse sestavine v veliko skledo ter jih dobro premešamo, pokapamo z oljčnim oljem in limetinim sokom.

8. Rebra postrežemo z nadevom in svežo solato.

sestavine

  • Sestavine7 kg govejih reberNadev500 g mletega svinjskega mesa 200 g narezane salame calabresse 200 g narezane slanine 200 g črni oliv odcejenih in razkoščičenih zrna skuhanega koruznega storža 2 skodelici svežih krušnih drobtin 700 g mocarele 0.5 šopka svežega nasekljanega peteršilja 0.5 skodelice popražene in narezane rdeče in zelene paprike 1 nasekljan strok česnaSolata0.5 drobno narezane rdeče čebule 1 skodelica nasekljan peteršilj 5 skodelic skuhanega črnega fižola 0.5 šopka očiščene in drobno nasekljane mlade čebule 1 drobno nasekljana rdeča paprika brez semen 1 drobno narezan paradižnik 1 drobno nasekljan zelen čili brez semen 1 drobno nasekljan čili habanerobrez semen 0.5 šopka grobo nasekljanega koriandra sol in poper sok dveh limet oljčno olje

Priprava