ARGENTINSKA NADEVANA REBRA

ARGENTINSKA NADEVANA REBRA

Opis

Priprava

1. Rebra položimo tako, da je koža obrnjena navzgor. Vzamemo oster nož in ločimo mast od reber ter tako naredimo žepek za nadev.

2. V veliki skledi pomešamo mleto svinjsko meso, olive, krušne drobtine, salamo, papriko, koruzna zrna, peteršilj, česen, slanino, mocarelo in sol. Dobro premešamo z rokami.

3. Nadev damo v žepke in ga potisnemo do dna.

4. Žepke prekrijemo s kožo in jo potisnemo, da enakomerno razporedimo nadev.

5. Odprtino zapremo tako, da jo zašijemo pri vsakem rebru z vrvjo za peko, predstavljamo si, da uporabljamo iglo in sukanec.

6. Rebra pokapamo z oljčnim oljem. Damo jih v pečico, ki smo jo segreli na 150 stopinj, in pečemo od dve do tri ure, dokler rebrca niso mehka in meso ne začne odstopati od kosti.

7. Za solato damo vse sestavine v veliko skledo ter jih dobro premešamo, pokapamo z oljčnim oljem in limetinim sokom.

8. Rebra postrežemo z nadevom in svežo solato.

sestavine

Sestavine

  • 7 kg govejih reber

Nadev

  • 500 g mletega svinjskega mesa
  • 200 g narezane salame calabresse
  • 200 g narezane slanine
  • 200 g črni oliv
  • odcejenih in razkoščičenih
  • zrna skuhanega koruznega storža
  • 2 skodelici svežih krušnih drobtin
  • 700 g mocarele
  • 0.5 šopka svežega nasekljanega peteršilja
  • 0.5 skodelice popražene in narezane rdeče in zelene paprike
  • 1 nasekljan strok česna

Solata

  • 0.5 drobno narezane rdeče čebule
  • 1 skodelica nasekljan peteršilj
  • 5 skodelic skuhanega črnega fižola
  • 0.5 šopka očiščene in drobno nasekljane mlade čebule
  • 1 drobno nasekljana rdeča paprika brez semen
  • 1 drobno narezan paradižnik
  • 1 drobno nasekljan zelen čili brez semen
  • 1 drobno nasekljan čili habanerobrez semen
  • 0.5 šopka grobo nasekljanega koriandra
  • sol in poper
  • sok dveh limet
  • oljčno olje