Angelsko pecivo

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 °C (plinsko nastavimo na 4). Z maslom namastimo obod modla za torto in ga pomokamo. Dno modla obložimo s papirjem za peko.

2. V skledo presejemo moko in sol ter vmešamo 150 g sladkorja. V drugi posodi premešamo preostali sladkor in vinski kamen.

3. Beljake damo v veliko brezhibno čisto skledo ali v multipraktik. Z ročnim električnim mešalnikom ali v multipraktiku stepamo beljake okrog 20 sekund, da začnejo postajati penasti.

4. Med stepanjem dodamo mešanico sladkorja in vinskega kamna. Stepamo tako dolgo, da dobimo sijoč trd beljakov sneg.  

5. Previdno vmešamo vaniljev ekstrakt, nato postopoma (v štirih korakih) še suhe sestavine. Vmešamo jih zelo previdno, da mešanica ostane penasta in rahla.

6. Testo stresemo v pripravljen model in pečemo 20–28 minut, dokler se biskvit ne obarva zlatorjavo. V biskvit zapičimo leseno palčko in če je čista, ko jo izvlečemo, je biskvit pečen.

7. Biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se v pekaču hladi 15 minut. Z majhnim ostrim nožem ločimo biskvit od oboda in ga previdno vzamemo iz pekača. Položimo ga na kovinsko rešetko in pustimo, da se povsem ohladi, preden ga prestavimo na servirni pladenj.

8. Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo obliv. V majhni skledi zmešamo esenco sivke in žlico vrele vode.

9. Sladkor v prahu presejemo v drugo skledo, nato dodamo raztopino s sivko. Vse dobro premešamo, da dobimo gosto tekoč preliv. Če je preliv pregost, dodamo še nekaj kapljic vode.

10. Z žlico pokapamo preliv po vsem biskvitu v cikcakastem vzorcu. Potresemo s cvetki sivke.

sestavine

  • Sestavine: maslo za namastitev 125 g bele moke in še nekaj za pomokanje ščep soli 175 g sladkorja 0.5 žličke vinskega kamna presejanega 8 beljakov (250 ml) 2 žlički vanilijevega ekstrakta 0.25 žličke esence sivke 1.5 žlice vrele vode 250 g sladkorja v prahu presejanega model za torto premera 23 cm

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse