Angelska torta s kokosom
Priprava:

Torta
Pečico segrejemo na 180 ºC. Stepemo beljake v skledi, ki ne sme biti mastna. Naribamo lupinico ene limone in jo premešamo s sladkorjem. Stepenim beljakom dodamo tretjino sladkorja. Preostali sladkor premešamo z moko, pecilnim praškom in soljo. Beljakom primešamo moko in sladkorno mešanico. V beljake ožamemo pol limone in dobro premešamo. Namastimo model za šarkelj in vanj vlijemo testo. Dobro ga razporedimo in pazimo, da ne nastajajo mehurčki. Pečemo ga okrog 45 minut, dokler ne postane zlatorjavo. Pecivo zvrnemo z modla in ga pustimo na mrežici, da se ohladi.

Obloga
Pečico segrejemo na 180 ºC. Kokosovo moko pečemo na pekaču okrog 12 minut, da postane zlatorjava. Nato jo pustimo ohladiti. Smetano stepemo s sladkorjem, z njo premažemo torto in jo potresemo s kokosovo moko

sestavine

  • Torta10 beljakov 1 limona 300 g sladkorja 125 g moke 1 žlička pecilnega praška ščep soliObloga150 g kokosove moke 400 ml smetane 75 g sladkorjaDrugo maslo za mastitev model za šarkelj mrežica

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse