Angelska krila iz Lyona
Recept je iz: Rudolph van Veen

Način priprave:
1. Testo zamešamo v mešalniku. Najprej premešamo moko, kvas, sladkor in vodo. Nato dodamo jajca in nadaljujemo z mešanjem. Na koncu dodamo maslo in posolimo. Ko testo postane gladko, ga zavijemo v prosojno folijo in pustimo v hladilniku najmanj 2 uri. Lahko ga zamesimo zvečer in pustimo v hladilniku čez noč.
2. Testo tanko razvaljamo v približno pravokotno obliko. Vodoravno ga prerežemo na dva dela. Nato ga narežemo na enake trakove, široke približno 3 cm.
3. V loncu segrejemo veliko količino olja na 180 stopinj. Vanj potopimo nekaj trakov in vsako stran cvremo 3 minute ali dokler ne pozlatijo.
4. Trakove položimo na kuhinjsko brisačo, da se odcedijo. Nato jih položimo v skledo in obilno potresemo s sladkorjem v prahu.
sestavine
- 300 g moke 5 g sladkorja 0.5 vrečke suhega kvasa 45 ml vode ščepec soli 3 jajca olje za cvrtje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami