Angelska krila iz Lyona

Način priprave:

1. Testo zamešamo v mešalniku. Najprej premešamo moko, kvas, sladkor in vodo. Nato dodamo jajca in nadaljujemo z mešanjem. Na koncu dodamo maslo in posolimo. Ko testo postane gladko, ga zavijemo v prosojno folijo in pustimo v hladilniku najmanj 2 uri. Lahko ga zamesimo zvečer in pustimo v hladilniku čez noč.

2. Testo tanko razvaljamo v približno pravokotno obliko. Vodoravno ga prerežemo na dva dela. Nato ga narežemo na enake trakove, široke približno 3 cm.

3. V loncu segrejemo veliko količino olja na 180 stopinj. Vanj potopimo nekaj trakov in vsako stran cvremo 3 minute ali dokler ne pozlatijo.

4. Trakove položimo na kuhinjsko brisačo, da se odcedijo. Nato jih položimo v skledo in obilno potresemo s sladkorjem v prahu.

sestavine

  • 300 g moke 5 g sladkorja 0.5 vrečke suhega kvasa 45 ml vode ščepec soli 3 jajca olje za cvrtje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse