Opis

Alzaška pogača  

Priprava

  1. korak: priprava testa

Zmešaj moko, kvas, sol, vodo in olje. Vse skupaj močno gneti približno 10 minut, da dobiš gladko in prožno testo. Na ta način se aktivira kvas v testu, zato med vzhajanjem postane lepo rahlo. Testo pokrij in ga pusti vzhajati na toplem mestu približno 45 minut.

  1. korak: priprava obloge

Pečico segrej na 240 °C. Čebulo nareži na tanke, polovične obročke. Kislo smetano zmešaj s paradižnikovo mezgo. Drobno sesekljaj drobnjak.

  1. korak: priprava alzaške pogače

Delovno ploščo in valjar potresi z malo moke in testo razvaljaj zelo na tanko. Po testu porazdeli kislo smetano s paradižnikovo mezgo. Po kisli smetani potresi čebulo in slanino.

sestavine

  • 400 g moke
  • 6 g kvasa
  • ščep soli
  • 250 ml (mlačne) vode
  • kanec olivnega olja
  • 1 velika čebula
  • 300 g kisle smetane
  • 1 majhna pločevinka paradižnikove mezge
  • 150 g slanine
  • ½ šopka drobnjaka

Dodatne potrebščine: pravokotni pekač 60 x 80 cm in papir za peko

Sorodni recepti