Alzaška pogača
Recept je iz: Rudolph van Veen
Alzaška pogača
sestavine
- 400 g moke
- 6 g kvasa
- ščep soli
- 250 ml (mlačne) vode
- kanec olivnega olja
- 1 velika čebula
- 300 g kisle smetane
- 1 majhna pločevinka paradižnikove mezge
- 150 g slanine
- ½ šopka drobnjaka
- Dodatne potrebščine: pravokotni pekač 60 x 80 cm in papir za peko
Priprava
- korak: priprava testa
- Zmešaj moko, kvas, sol, vodo in olje. Vse skupaj močno gneti približno 10 minut, da dobiš gladko in prožno testo. Na ta način se aktivira kvas v testu, zato med vzhajanjem postane lepo rahlo. Testo pokrij in ga pusti vzhajati na toplem mestu približno 45 minut.
- korak: priprava obloge
- Pečico segrej na 240 °C. Čebulo nareži na tanke, polovične obročke. Kislo smetano zmešaj s paradižnikovo mezgo. Drobno sesekljaj drobnjak.
- korak: priprava alzaške pogače
- Delovno ploščo in valjar potresi z malo moke in testo razvaljaj zelo na tanko. Po testu porazdeli kislo smetano s paradižnikovo mezgo. Po kisli smetani potresi čebulo in slanino.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol