Opis

Alfajores (argentinski piškoti)

Priprava

  1. Za pripravo testa zmešajte maslo, sladkor, jajce in vaniljo, dokler ne dobite mehke in penaste zmesi. Primešajte moko, ščepec soli in kakav, da dobite testo za piškote. Z rokami oblikujte ploščice, zavijte v plastično folijo in pustite, da testo počiva v hladilniku 30 min – 1 uro. 
  2. Ogrejte pečico na 180 °C.
  3. Razvaljajte testo na dveh kosih papirja za peko na debelino 1-1,5 cm, za izrez 20 krogov pa uporabite 6-centimetrski modelček za piškote. V pečici se naj pečejo 6-8 minut. Pustite, da se ohladijo.
  4. Ko se ohladijo, na sredino piškota iztisnite karamelno zmes, tako da pustite 2 cm roba. Na vrh piškota nežno pritisnite drugi piškot, nato pa namočite vse skupaj v stopljeno čokolado, dokler ni popolnoma prelito. Za dekoracijo potresite nekoliko bele čokolade povrhu.
  5. V hladnem in suhem prostoru naj počivajo 20 minut oziroma dokler se preliv ne strdi.

sestavine

  • 80 g masla
  • 60 g sladkorja za peko
  • 1 jajce
  • 1 čž vaniljeve esence
  • 160 g bele moke
  • Ščepec soli
  • 2 jž kakava v prahu
  • karamelni namaz Bonne Maman
  • 225 g mlečne čokolade, stopljene
  • 200 g bele čokolade, stopljene

Sorodni recepti