Ajran s peso
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Na rezalno desko položimo dva sloja papirja za peko, da je pesa ne bi obarvala.
Neolupljeno peso narežemo na 5-6 kosov in v sokovniku pripravimo sok. (Če želimo ohraniti okus po zemlji, pesin sok lahko takoj dodamo v jogurt.)
Pesin sok vlijemo v ponev, ki smo jo pristavili na štedilnik, in kuhamo, dokler ga tretjina ne povre.
Čvrsti jogurt mešamo z metlico, dokler ne dobimo homogene zmesi.
Žlico pesinega soka, ki se je spremenil v omako, dodamo v jogurt in premešamo.
Sok dodajamo, dokler ne dosežemo želene barve.
Dodamo sol.
Stepamo z metlico in dodamo vodo. Vodo dodajamo, dokler ne dosežemo želene gostote. Količina je odvisna od osebnega okusa.
Dodamo nekaj kock ledu, da jogurt shladimo. Postrežemo.
sestavine
- 1 velika pesa 250 g čvrstega jogurta sol voda led papir za peko
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada