Priprava:

Na rezalno desko položimo dva sloja papirja za peko, da je pesa ne bi obarvala.

Neolupljeno peso narežemo na 5-6 kosov in v sokovniku pripravimo sok. (Če želimo ohraniti okus po zemlji, pesin sok lahko takoj dodamo v jogurt.)

Pesin sok vlijemo v ponev, ki smo jo pristavili na štedilnik, in kuhamo, dokler ga tretjina ne povre.

Čvrsti jogurt mešamo z metlico, dokler ne dobimo homogene zmesi.

Žlico pesinega soka, ki se je spremenil v omako, dodamo v jogurt in premešamo.

Sok dodajamo, dokler ne dosežemo želene barve.

Dodamo sol.

Stepamo z metlico in dodamo vodo. Vodo dodajamo, dokler ne dosežemo želene gostote. Količina je odvisna od osebnega okusa.

Dodamo nekaj kock ledu, da jogurt shladimo. Postrežemo.

 

 

sestavine

  • 1 velika pesa 250 g čvrstega jogurta sol voda led papir za peko

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse