Ajouadova pekoča pica z lososom

Ajouadova pekoča pica z lososom

Opis

Priprava:

Testo za pico

Sredi moke naredimo luknjico in v njej zmešamo vodo, kvas, sladkor in olje. Po moki posujemo malce soli. Moko postopoma dodajamo zmesi s kvasom in mešamo, dokler ne nastane prožna. V posodo vsujemo malce moke in zmes prestavimo vanjo. Zmes pustimo vzhajati okrog 30 minut, prekrijemo jo s plastično folijo. Pečico segrejemo na 225 °C. Zmes razvaljamo v krog. Z vilicami prebodemo sredino testa. Pečemo približno 7 minut na pekaču, prekritem s papirjem za peko, dokler testo ne postane zlatorjavo in hrustljavo. Naj se testo ohladi.

 

 

Avokadova krema z wasabijem

Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in postrgamo meso iz notranjosti lupine. Zmešamo ga s kremnim sirom, sokom in lupinico polovice limete, wasabijem v prahu ter oljčnim oljem, da dobimo gladko kremo. Začinimo s ščepcem soli in sveže mletim poprom.

 

 

 

Dimljeni losos

Losos narežemo na tanke, približno 5 milimetrov debele rezine. Razporedimo jih po manjši rešetki, na primer tisti za mikrovalovno pečico. Staro žlico segrejemo, da žari. Na žlico damo žagovino in jo položimo pod rešetko na krožnik. Lososa takoj pokrijemo s stekleno pokrovko za torto ali večjo posodo, da se zadimi. Začinimo s ščepcem soli in sveže mletim poprom.

 

Pekoče-sladki orehi pekan

Sladkor počasi karameliziramo, nato pa dodamo orehe pekan in wasabi v prahu. Orehe razporedimo po pekaču, ki smo ga predhodno prekrili s papirjem za peko. Pustimo, da se ohladi, nato pa orehe grobo nasekljamo.

 

Preliv

Po testu razmažemo avokadovo kremo z wasabijem. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Češnjevec razpolovimo. Grenivko olupimo in narežemo na kose. Koper nasekljamo na drobno. Po pici razporedimo dimljenega lososa, pekoče-sladke orehe pekan, mlado čebulo, češnjevec, kose grenivke in kapre. Okrasimo s koprom. 

sestavine

Testo za pico

  • 500 g moke
  • 300 ml vode
  • 7 g kvasa
  • 1 žlica sladkorja
  • 15 ml oljčnega olja
  • 12 g soli

Avokadova krema z wasabijem

  • 2 avokada
  • 300 g kremastega sira
  • 1 limeta
  • 1 žlička wasabija v prahu
  • 2 žlici oljčnega olja

Dimljeni losos

  • 500 g svežega lososa (v kosu)
  • 1 žlica žagovine za dimljenje

Sladko-pekoči orehi pekan

  • 100 g sladkorja
  • 125 g orehov pekan
  • ščepec wasabija v prahu

Preliv

  • pol sveže mlade čebule
  • 12 češnjevcev
  • 1 rdeča grenivka
  • pol šopka kopra
  • 2 žlici kaper

Potrebujemo še:

  • pekač
  • papir za peko
  • staro žlico
  • rešetko za mikrovalovno pečico
  • stekleno pokrovko za torto ali večjo posodo.

Sorodni recepti