Acquacotta z jajci
Recept je iz: Donal Skehan

Najprej drobno nasekljamo korenček, zeleno in čebulo. Nato jih v velikem loncu popražimo da pozlatijo na oljčnem olju.
Zelje narežemo na trakove in damo v lonec, sledi pa grobo narezana divja cikorija.
Dodamo 300 ml vrele vode, nato pa na grobo narezani divjo cikorijo in blitvo.
Zatem dodamo pasiran paradižnik z drobno nasekljanima česnom in peteršiljem.
Začinimo s soljo in poprom ter pokrijemo. Zavremo na rahlem ognju.
Ko zelenjava upade, dodamo preostalo vodo (400 ml) in pustimo rahlo vreti 30 minut.
Ob koncu kuhanja v juho damo jajca enega za drugim, dokler niso poširana.
Postrežemo tako, da v krožnik položimo kos kruha in ga prelijemo z juho in zelenjavo, na vrh pa postavimo poširano jajce in ga potresemo s ščepcem popra.
sestavine
- 1 glavica belega zelja 1 šop divje cikorije 1 šop blitve 6 jajc 6 kosov starega kruha 700 ml vrele vode 5 žlic pasiranega paradižnika 1 velika čebula 1 korenček (drobno nasekljan) 1 steblo zelene 1 strok česna 1 vejica peteršilja 3 žlice oljčnega olja sol in poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Donal Skehan
Nadevani kaneloni
Recepti Donal Skehan
Capuntelli s fižolom
Recepti Donal Skehan
Capunti s pestom iz posušenih paradižnikov
Recepti Donal Skehan
Piščanec v vinu Brunello
Recepti Donal Skehan
Ramen z instant rezanci in tofujem iz cvrtnika
Recepti Donal Skehan
Piščančji sataj z rižem in zelenjavo
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Testenine s kozicami in pil pilom
Recepti Donal Skehan
Lazanja z govejim bočnikom
Recepti Donal Skehan
Masleni piščanec v ekonom loncu