Acquacotta z jajci

Najprej drobno nasekljamo korenček, zeleno in čebulo. Nato jih v velikem loncu popražimo da pozlatijo na oljčnem olju.

Zelje narežemo na trakove in damo v lonec, sledi pa grobo narezana divja cikorija.

Dodamo 300 ml vrele vode, nato pa na grobo narezani divjo cikorijo in blitvo.

Zatem dodamo pasiran paradižnik z drobno nasekljanima česnom in peteršiljem.

Začinimo s soljo in poprom ter pokrijemo. Zavremo na rahlem ognju.

Ko zelenjava upade, dodamo preostalo vodo (400 ml) in pustimo rahlo vreti 30 minut.

Ob koncu kuhanja v juho damo jajca enega za drugim, dokler niso poširana.

Postrežemo tako, da v krožnik položimo kos kruha in ga prelijemo z juho in zelenjavo, na vrh pa postavimo poširano jajce in ga potresemo s ščepcem popra.

 

 

 

 

sestavine

  • 1 glavica belega zelja 1 šop divje cikorije 1 šop blitve 6 jajc 6 kosov starega kruha 700 ml vrele vode 5 žlic pasiranega paradižnika 1 velika čebula 1 korenček (drobno nasekljan) 1 steblo zelene 1 strok česna 1 vejica peteršilja 3 žlice oljčnega olja sol in poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse