Acquacotta z jajci

Acquacotta z jajci

Opis

Najprej drobno nasekljamo korenček, zeleno in čebulo. Nato jih v velikem loncu popražimo da pozlatijo na oljčnem olju.

Zelje narežemo na trakove in damo v lonec, sledi pa grobo narezana divja cikorija.

Dodamo 300 ml vrele vode, nato pa na grobo narezani divjo cikorijo in blitvo.

Zatem dodamo pasiran paradižnik z drobno nasekljanima česnom in peteršiljem.

Začinimo s soljo in poprom ter pokrijemo. Zavremo na rahlem ognju.

Ko zelenjava upade, dodamo preostalo vodo (400 ml) in pustimo rahlo vreti 30 minut.

Ob koncu kuhanja v juho damo jajca enega za drugim, dokler niso poširana.

Postrežemo tako, da v krožnik položimo kos kruha in ga prelijemo z juho in zelenjavo, na vrh pa postavimo poširano jajce in ga potresemo s ščepcem popra.

 

 

 

 

sestavine

  • 1 glavica belega zelja
  • 1 šop divje cikorije
  • 1 šop blitve
  • 6 jajc
  • 6 kosov starega kruha
  • 700 ml vrele vode
  • 5 žlic pasiranega paradižnika
  • 1 velika čebula
  • 1 korenček (drobno nasekljan)
  • 1 steblo zelene
  • 1 strok česna
  • 1 vejica peteršilja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol in poper

Sorodni recepti