ABERDEENSKI ANGUSOV ŠIMBAS Z VISKIJEVO OMAKO
Recept je iz: James Martin
ABERDEENSKI ANGUSOV ŠIMBAS Z VISKIJEVO OMAKO
sestavine
- 1 jedilna žlica oljčnega olja in dodatno olje za praženje
- 400 g aberdeenskega angusovega šimbasa s sobno temperaturo
- 25 g soljenega masla
- 4 šalotke, razpolovljene ski korenino
- Šopek razpolovljenih špargljev
- 100 g dvotrosnih kukmakov, narezanih na štiri kose
- 2 pretlačena stroka česna
- 50 ml viskija
- 100 ml mastne smetane
- Nekaj vejic pehtrana, liste odtrgajte
Priprava
- Ponev za žar segrejte na srednjem ognju. Zrezek na obeh straneh premažite z oljem in ga dobro posolite ter popoprajte. Zrezek položite na ponev, takoj naj zacvrči, ter ga pecite 2 minuti. Zrezek obrnite za 90 stopinj in ga pecite še 2 do 3 minute. Še enkrat ga obrnite ter ga pecite še 2 minuti.
- Medtem na srednje močen do močen ogenj postavite veliko teflonsko ponev in v njej stopite maslo. Dodajte malo oljčnega olja. Šalotke položite vanjo s ploščato stranjo navzdol in črno zapecite.
- Dodajte šparglje in še nekaj minut pecite na dokaj močnem ognju, potem pa dodajte še gobe. Premešajte in pražite, dokler ni vsa zelenjava zapečena. Primešajte česen, prežite kakšno minuto, potem pa prilijte viski. Flambirajte, da alkohol izhlapi. Potem prilijte smetano in dodajte pehtran. Začinite in nekaj minut rahlo kuhajte, da se omaka rahlo zgosti.
- Zrezek položite na desko in ga pustite počivati 5 minut. Potem ga narežite. Zelenjavo položite na krožnik, prilijte omako in dodajte narezan zrezek.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti James Martin
DIVJAČINA S PESO IN ROBIDAMI
Recepti James Martin
JAGNJEČJI KOTLETI NA ŽARU S CHIMICHURRIJEM, BROKOLINIJEM IN MLADIM KROMPIRJEM
Recepti James Martin
MALE GOVEJE PITE Z OSTRIGAMI
Recepti James Martin
PIŠČANČJI BALTI
Recepti James Martin
POKROVAČE NA ŽARU S KRVAVICO, JABOLKI IN LEŠNIKOVIM MASLOM
Recepti James Martin
OBRNJEN KOLAČ S CIBORAMI
Recepti James Martin
MASTEN KOLAČ