Ramseyjev kuharski tečaj

Ramseyjev kuharski tečaj

Naslednje predvajanje na TV

 1. Sobota 22 Maj ob 17:00

  Zelo počasno kuhanje (E13)

 2. Sobota 22 Maj ob 17:30

  Najboljše počasi kuhane jedi (E14)

 3. Nedelja 23 Maj ob 04:50

  Zajtrk-kosilo (E15)

Povzetek

Gordon Ramsay kuha v profesionalnih kuhinjah že več kot 25 let. Učil se je pri najboljših chefih na svetu, pa tudi on je že učil najboljše. Tokrat nam bo Gordon pokazal, kako lahko pripravimo odlično hrano na enostaven način.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Na začetku

  +

  V prvi epizodi nas bo Gordon naučil, kako kuhamo samozavestno. Pripravil bo slastne svinjske kotlete s sladko-slanimi paprikami in pokrovače s hrustljavo jabolčno solato.

 • 2

  Naj ostane enostavno

  +

  Chefov tečaj se nadaljuje s preprosto, a enkratno hrano. Pripravil bo solatne zvitke z govejim čilijem in poširanega lososa. Dal nam bo tudi nasvete za nakup rib.

 • 3

  Kuhanje s čilijem

  +

  Gordon nam bo pokazal, kako kuhamo s čiliji. Pripravil bo ribo s sladko čilijevo omako, piščanca v marinadi in preprosto pekočo govejo solato.

 • 4

  Kuhanje z začimbami

  +

  Chefov tečaj se nadaljuje z učenjem o začimbah. Gordon bo pripravil počasi kuhano pekočo jagnjetino, koruzno juho s karijem in aromatičen mlečni riž.

 • 5

  Ugodne jedi

  +

  Gordon nam bo pokazal pripravo sanjskih, a poceni jedi. Pripravil bo riž s klobaso, skušo s česnom in papriko in nepozabno jagnjetino z ocvrtim kruhom.

 • 6

  Odlična in ugodna hrana

  +

  Tokrat nam bo chef pokazal še več odličnih jedi za malo denarja. Pripravil bo ocvrtke s porom in sirom z ocvrtimi jajci, jabolčni drobljenec in njoke.

 • 7

  Kuhanje brez stresa

  +

  Gordonov tečaj se tokrat posveča kuhanju brez stresa. Pripravil bo lepljiva svinjska rebrca, pekoč čatni in piščanca s čilijem, ingverjem in koriandrom.

 • 8

  Poenostavimo

  +

  Chef nam bo razkril še več svojih trikov. Pripravil bo mesne kroglice v kokosovi juhi in čokoladne blondinčke, različico tradicionalnih čokoladnih rjavčkov.

 • 9

  Prava hitra hrana

  +

  Gordon shows how to make real fast food. Recipes include smoky pork sliders with homemade BBQ sauce, chicken stir-fry with rice noodles, and a fast noodle soup.

 • 10

  Klasika z ulic

  +

  Chef nam bo tokrat pokazal pripravo klasik ulične prehrane. Pripravil bo goveje takose z vasabijevo majonezo in hot doge s čilijem. Povedal nam bo tudi, kako kupimo najboljšo čokolado.

 • 11

  Peka

  +

  Gordon se bo tokrat posvetil peki. Spekel bo fokačo z olivami, paradižniki in rožmarinom, kruhke z limono, timijanom in rikoto ter ingverjev biskvit.

 • 12

  Še boljša peka

  +

  Gordon bo spekel quiche s porom in panceto, sirovo tortico in razkošne čokoladne pite.

 • 13

  Zelo počasno kuhanje

  +

  Gordon nam po pokazal pripravo počasi kuhanih jedi. Pripravil bo karamelizirane fige z rikoto, enkratna goveja rebrca in govedino, ki se kar topi v ustih.

  Naslednji na sporedu
  Sobota 22 Maj ob 17:00
  Na 24Kitchen
 • 14

  Najboljše počasi kuhane jedi

  +

  Chef nam bo predstavil svoje najljubše počasi kuhane jedi, med drugim nadevana jagnječja prsa in svinjsko potrebušino s koromačem. Dal nam bo tudi nasvete za nakup mesa.

  Naslednji na sporedu
  Sobota 22 Maj ob 17:30
  Na 24Kitchen
 • 15

  Zajtrk-kosilo

  +

  Gordon nam bo pokazal, kako pripravimo brunch. Pripravil bo začinjene palačinke, preprosto frtaljo in souffle s tremi siri, ki vedno uspe.

  Naslednji na sporedu
  Nedelja 23 Maj ob 04:50
  Na 24Kitchen
  Naslednji na sporedu
  Nedelja 23 Maj ob 17:00
  Na 24Kitchen
 • 16

  Še več idej za zajtrk-kosilo

  +

  Chef nam bo pokazal, kako pripravimo brunch. Pripravil bo sendviče z zrezkom, palačinke z rakom in maskarponejem in domače pecivo.

  Naslednji na sporedu
  Nedelja 23 Maj ob 17:30
  Na 24Kitchen
  Naslednji na sporedu
  Ponedeljek 24 Maj ob 03:50
  Na 24Kitchen
 • 17

  Večerja pred TV-jem

  +

  Gordon bo z nami delil popolne TV-večerje. Na meniju bodo testenine z gobami in porom ter polpeti iz sladke koruze z jogurtovo pomako.

  Naslednji na sporedu
  Sobota 29 Maj ob 17:00
  Na 24Kitchen
 • 18

  Preproste večerje

  +

  Chef bo pokazal, kako lahko na enostaven način pripravimo odlične sodobne jedi, vključno s tuninimi polpeti in popečenim ananasom z začinjemo karamelo.

  Naslednji na sporedu
  Sobota 29 Maj ob 17:30
  Na 24Kitchen
 • 19

  Kuhanje za posebne priložnosti

  +

  Gordon nam bo pokazal, kaj lahko pripravimo za posebne priložnosti. Recepti vključujejo filano jagnje s špinačo in pinjolami, sveže kozice po vietnamsko ter brancina s komarčkom, limono in kaprami.

  Naslednji na sporedu
  Nedelja 30 Maj ob 17:00
  Na 24Kitchen
  Naslednji na sporedu
  Ponedeljek 31 Maj ob 03:50
  Na 24Kitchen
 • 20

  Posebne solate & enkratno sadje

  +

  Gordon nam bo pokazal, kaj lahko pripravimo za posebne priložnosti, vključno s solato iz papaje, barvito solato in sladico millefeuille z malinami.

  Naslednji na sporedu
  Nedelja 30 Maj ob 17:30
  Na 24Kitchen