Ulična salsa

03:24

Povzetek

Pati raziskuje obmejno Nuevo León, znano po maloštevilnih sestavinah, bližini meje in vplivih Sefardov, in Monterrey, drugo največje mehiško mesto. Serija ponuja marsikaj: od tradicionalnega mlina do urbanih kmetij in mnogih jedi.

Izseki

Epizode

  • 1

    Ognjeni kralji

    +

    Upokojeni mehanik Gualberto Elizondo odrasle otroke preseneti, ko iz navdušenca nad žarom postane lokalna zvezda in internetna senzacija. Pati v svojem starem avtu pelje čez gorovje. Lokalni chef Chuy Villareal jedem doda sredozemski pridih.

  • 2

    Sestri, obara in jezikanje

    +

    Ne pritožuj se, ne sprašuj, kje je stranišče, in nikakor ne prosi za sol. Sestri, ki ju ne zanima nikogaršnje mnenje, na reki Ramos odpreta priljubljeno restavracijo. Pazite, njun papagaj kljuva. V bližini njune je še ena zanimiva restavracija.

  • 3

    Prvenstvo v pripravi tacosov

    +

    Nuevo León je razdeljen, tako kot obstaja ločnica med salso roja in salso verde. Mesto se deli na dve navijaški skupini: Los Tigres in Los Rayados. Pati na stadionih z nogometnimi zvezdami pokuša hrano. Kje so boljše torte in tacosi?

  • 4

    Mojstri peke kruha

    +

    Moški, ki je napisal knjigo o mehiškem kruhu, Irving Quiroz, Pati povabi v svojo delavnico v Monterreyu, da bi jo naučil pripraviti tradicionalne campechanas in conos de crema. Spoznamo njegovega vajenca Chuya Elizonda in družinsko mesnico.

  • 5

    Čarobni piloncillo

    +

    Družina Garza Pati povabi, naj bo del tradicije, ki se zgodi enkrat letno v njihovem vinogradu, ko pripravljajo piloncillo. Pomagati morajo vsi, saj priprava ni mala malica. Spoznamo tri sestre, ki imajo slavno panaderio. Čas je za pico.

  • 6

    S kmetije na mizo

    +

    Huerto Urbano oz. urbana farma predstavlja rešitev težav, povezanih s pomanjkanjem hrane, saj oskrbuje restavracije in domove, v katerih si želijo hranilnih jedi. Lastničin mož je veliki pionir kulinaričnih inovacij v Monterreyu in lastnik Pangee.

  • 7

    Obisk kantin in jutra, ki sledijo

    +

    Kantine so bile v preteklosti bari, namenjeni druženju, obedovanju in veseljačenju moških. Ali pa pogovarjanju o strtih srcih. Pati se dobi z Davidom Canalesom, ki se ukvarja z zgodovino kantin. Razkaže ji dve kantini ter ji postreže z zgodbami.

  • 8

    Teksaški žar na območju pomarančevcev

    +

    Nihče ne gre v Mehiko, če želi teksaške jedi z žara. Ali pač? Prvič v zgodovini je na tekmovanju Mehičan pristal na tretjem mestu, zatem pa v Mehiki odprl restavracijo z jedmi z žara, ki jo bo obiskala Pati, nato pa se podala v nasad pomarančevcev.

  • 9

    Dan s Hugom

    +

    Chef Hugo Guajardo v kulinariki preizkuša nove načine priprave, raziskuje okolico in išče najboljše možne sestavine. Pelje nas na kraj, kjer dobi sestavino carne seca in Pati v svoji restavraciji pripravi lokalne dobrote na svoj način.

  • 10

    Najboljši chefi in starodavne pečine

    +

    Pati se spoprijatelji s plezalcem, ki jo pelje na pustolovščino v gore. Privoščita si prigrizek, priljubljen pri plezalcih. Pozneje se Pati poveže s štirimi izvrstnimi chefi in jih povabi na jed carne asada, ki jo pojedo z razgledom na gore.

Recepti