Patijina mehiška miza

Oaxaški koktajl

01:52

Povzetek

V kulinarični seriji Patijina mehiška miza bomo raziskali dih jemajoč Kalifornijski polotok v Mehiki. Ta kraj slovi po edinstveni zgodovini, kulinariki, ki se razvija, in po svoji elegantni preprostosti.

Izseki

Epizode

 • 1

  Kulinarična revolucija v Tijuani

  +

  Tijuana je polna nadobudnih kuharskih mojstrov in najboljših kuharji z vsega sveta se zgrinjajo v to novo kulinarično meko. Pati obišče najbolj priljubljene kuharje, kot je Miguel Angel Guerrero, je s Ruffom Ibarom in še veliko več.

 • 2

  Tijuana: zgodbe iz obmejnih krajev

  +

  Ob meji se prepletajo različne kulture, zato je kulinarična izkušnja tam prav posebna. Pati, izseljenka iz Mehike, ki živi v ZDA, vse življenje združuje značilnosti obeh kuhinj, zdaj pa bo raziskala, kako ta mešanica vpliva na hrano v Tijuani.

 • 3

  Morski sadeži Ensenade

  +

  Pristaniško mesto Ensenada je prava meka za ljubitelje morskih sadežev. Kamorkoli pogledate, vidite sveže ribe, hkrati pa se tu tudi začne mehiška vinorodna pokrajina. Pati poskusi najboljše ribje tacose in obišče bar, kjer se je rodila margarita.

 • 4

  Baja zajtrk

  +

  Med obiskom Valle De Guadalupa Pati sreča eno najboljših kuharic na tem območju, Dono Esthelo, ki dela daleč naokoli najboljše zajtrke.

 • 5

  Mehiška država vina

  +

  Valle de Guadalupe je z več kot stotimi vinskimi kletmi postala ena najbolj priljubljenih destinacij. Turisti iz Kalifornije, Mexico Cityja in drugod prihajajo sem zaradi odličnega grozdja in slastne kuhinje.

 • 6

  Loreto: Skriti dragulj

  +

  Loreto je majhno pestro mesto z bogato zgodovino v kalifornijskem zalivu. Pati obišče Mision de Nuestra Senora de Loreto, mesta pa ne more zapustiti, preden ne poskusi lokalne specialitete - almejas chocolatas.

 • 7

  La Paz: Središče Baja Sura

  +

  Pati bo raziskovala lepote La Paza, prestolnice Baje Sur. Pati bo raziskovala neverjetno morsko življenje, plavala z morskimi psi in preizkušala slastne jedi.

 • 8

  Na poti s Javierjem

  +

  Pati preživi dan z enim najbolj cenjenih chefov v Baji - s Javierjem Plascencio, ki ji bo razkazal Bajo iz svojega zornega kota - obiskala bosta Todos Santos in Pescadero.

 • 9

  Botra Cabo kuhinje

  +

  Pati preživi ves dan z Edith Jimenez, ki je začela delati pri 15 letih kot natakarica. Že takrat se je mlada Edith želela, da bi enkrat imela svojo restavracijo - in zdaj živi svoje sanje.

 • 10

  Los Cabps: Kopno in morje

  +

  Pati se poda v kristalno čisto Korteško morje, da bi našla najbolj svežo in najbolj okusno morsko hrano, ki jo Los Cabos ponuja. S chefom Guillermo Gomezom preživita dan na plaži in pripravita slastne jedi.

 • 11

  New York

  +

  Pati prejme povabilo, da pripravi posebno večerjo Cinco de Mayo v prestižnem James Beard House v New York Cityju.

 • 12

  Fotografski spomin za hrano

  +

  Prijatelji in družina pogosto povejo Pati, da ima fotografski spomin za hrano, saj si lahko v spomin prikliče jed, ki jo jedla več kot deset let nazaj.

 • 13

  Ameriška regionalna tradicija

  +

  Patijina strast do potovanja se ne ustavi v Mehiki, rada potuje tudi po ZDA. Tokrat bo Pati na mehiški način pripravila nekaj regionalnih ameriških jedi in sladko presenetila svoje fante.

Recepti