Patijina mehiška miza

HITRA OMAKA S POPEČENIMI ZELENIMI PARADIŽNIKI

01:31

Naslednje predvajanje na TV

 1. Sobota 26 Junij ob 21:00

  Kako rečeš Tucson? (E13 - S08)

 2. Sobota 26 Junij ob 21:30

  Tucson: Vhod v Sonoro (E01 - S09)

 3. Sreda 30 Junij ob 13:00

  Raziskovanje ponudbe v Hermosillu (E02 - S09)

Povzetek

Pati raziskuje eno največjih mehiških zveznih držav - Sonoro. Njena pustolovščina jo popelje skozi razgiban, osupljiv teren puščave Sonora do penečega in bogatega morja.

Izseki

Epizode

 • 1

  Tucson: Vhod v Sonoro

  +

  V Tucsonu se Pati pri enem najboljših ameriških pekov nauči osnov obrti. Zaradi te izkušnje preide v Sonoro v Mehiki, da bi videla, od kod izvira sonorska pšenica, ki jo uporablja.

  Naslednji na sporedu
  Sobota 26 Junij ob 21:30
  Na 24Kitchen
 • 2

  Raziskovanje ponudbe v Hermosillu

  +

  Pati preživi dan v glavnem mestu Sonore Hermosillu in obišče nekatere najboljše kulinarične destinacije v mestu. Od gigantskih buritosov na Doña Guilleu do pogostitve ljubiteljev mesa z lastnikom priljubljene restavracije Mochomos.

  Naslednji na sporedu
  Sreda 30 Junij ob 13:00
  Na 24Kitchen
  Naslednji na sporedu
  Sreda 30 Junij ob 23:05
  Na 24Kitchen
 • 3

  Blagoslov in korist

  +

  Pati doživi dve pomembni sonorski kulinarični tradiciji. Najprej na obali v kraju Bahía Kino lokalni ribiči prejmejo "blagoslov" ženske iz plemena Seri, preden se odpravijo na vodo, da bi ulovili orjaške morske pokrovače.

  Naslednji na sporedu
  Sreda 30 Junij ob 13:30
  Na 24Kitchen
  Naslednji na sporedu
  Sreda 30 Junij ob 23:30
  Na 24Kitchen
 • 4

  Meso na žaru

  +

  Pati nekaj časa preživi s svojimi fanti in si pripravi klasičen sonoranski obrok. Najprej jih nauči osnov resnične sonorske tradicije - carne asada (meso na žaru).

  Naslednji na sporedu
  Sreda 7 Julij ob 13:00
  Na 24Kitchen
  Naslednji na sporedu
  Sreda 7 Julij ob 23:00
  Na 24Kitchen
 • 5

  Moč moke

  +

  Pšenica in meso sta dve osnovni sestavini sonoranske kuhinje, Pati pa pokaže klasičen recept, ki uporablja obe, burrito chilli con carne.

  Naslednji na sporedu
  Sreda 7 Julij ob 13:30
  Na 24Kitchen
  Naslednji na sporedu
  Sreda 7 Julij ob 23:30
  Na 24Kitchen
 • 6

  Družina iz Sonore

  +

  Pati preživi dan v kuhinji s svojim sinom Samijem in kuha po receptih, ki jih navdihujejo njena potovanja po Sonori, za katere ve, da mu bodo všeč.

 • 7

  Legende Sonorskega morja

  +

  Pati odpotuje na obalo Sonore ob Corteškem morju, kjer ji lokalna legenda Toño Contreras pripravi lupinarje na plaži, nato obišče restavracijo Mariscos El Rey in poskusi domačo kuhinjo.

 • 8

  Super Sonorci

  +

  Pati naredi tri klasične sonoranske recepte, vsak zase je samostojen obrok - ribjo specialiteto, imenovan pescado zarandeado, bogato enolončnico gallina pinta in okusen riž s školjkami.

 • 9

  Kuhanje za mojo ekipo v Sonori

  +

  Medtem ko Pati potuje s svojo televizijsko produkcijsko ekipo po prostrani mehiški zvezni državi Sonora, jo navdihujejo drzni okusi in sestavine.

 • 10

  Okusi

  +

  Pati navdihujejo Sonorini "severnimi okusi", kjer se vroča, suha puščava združi s krepkimi in osupljivimi recepti. Pripravlja tamale s koruzo, čilijem in sirom, nato pa za glavno jed svinjske kotlete.

Recepti