Ulična salsa

03:24

Povzetek

Pati raziskuje obmejno Nuevo León, znano po maloštevilnih sestavinah, bližini meje in vplivih Sefardov, in Monterrey, drugo največje mehiško mesto. Serija ponuja marsikaj: od tradicionalnega mlina do urbanih kmetij in mnogih jedi.

Izseki

Epizode

 • 1

  Ognjeni kralji

  +

  Upokojeni mehanik Gualberto Elizondo odrasle otroke preseneti, ko iz navdušenca nad žarom postane lokalna zvezda in internetna senzacija. Pati v svojem starem avtu pelje čez gorovje. Lokalni chef Chuy Villareal jedem doda sredozemski pridih.

 • 2

  Sestri, obara in jezikanje

  +

  Ne pritožuj se, ne sprašuj, kje je stranišče, in nikakor ne prosi za sol. Sestri, ki ju ne zanima nikogaršnje mnenje, na reki Ramos odpreta priljubljeno restavracijo. Pazite, njun papagaj kljuva. V bližini njune je še ena zanimiva restavracija.

 • 3

  Prvenstvo v pripravi tacosov

  +

  Nuevo León je razdeljen, tako kot obstaja ločnica med salso roja in salso verde. Mesto se deli na dve navijaški skupini: Los Tigres in Los Rayados. Pati na stadionih z nogometnimi zvezdami pokuša hrano. Kje so boljše torte in tacosi?

 • 4

  Mojstri peke kruha

  +

  Moški, ki je napisal knjigo o mehiškem kruhu, Irving Quiroz, Pati povabi v svojo delavnico v Monterreyu, da bi jo naučil pripraviti tradicionalne campechanas in conos de crema. Spoznamo njegovega vajenca Chuya Elizonda in družinsko mesnico.

 • 5

  Čarobni piloncillo

  +

  Družina Garza Pati povabi, naj bo del tradicije, ki se zgodi enkrat letno v njihovem vinogradu, ko pripravljajo piloncillo. Pomagati morajo vsi, saj priprava ni mala malica. Spoznamo tri sestre, ki imajo slavno panaderio. Čas je za pico.

 • 6

  S kmetije na mizo

  +

  Huerto Urbano oz. urbana farma predstavlja rešitev težav, povezanih s pomanjkanjem hrane, saj oskrbuje restavracije in domove, v katerih si želijo hranilnih jedi. Lastničin mož je veliki pionir kulinaričnih inovacij v Monterreyu in lastnik Pangee.

 • 7

  Obisk kantin in jutra, ki sledijo

  +

  Kantine so bile v preteklosti bari, namenjeni druženju, obedovanju in veseljačenju moških. Ali pa pogovarjanju o strtih srcih. Pati se dobi z Davidom Canalesom, ki se ukvarja z zgodovino kantin. Razkaže ji dve kantini ter ji postreže z zgodbami.

 • 8

  Teksaški žar na območju pomarančevcev

  +

  Nihče ne gre v Mehiko, če želi teksaške jedi z žara. Ali pač? Prvič v zgodovini je na tekmovanju Mehičan pristal na tretjem mestu, zatem pa v Mehiki odprl restavracijo z jedmi z žara, ki jo bo obiskala Pati, nato pa se podala v nasad pomarančevcev.

 • 9

  Dan s Hugom

  +

  Chef Hugo Guajardo v kulinariki preizkuša nove načine priprave, raziskuje okolico in išče najboljše možne sestavine. Pelje nas na kraj, kjer dobi sestavino carne seca in Pati v svoji restavraciji pripravi lokalne dobrote na svoj način.

 • 10

  Najboljši chefi in starodavne pečine

  +

  Pati se spoprijatelji s plezalcem, ki jo pelje na pustolovščino v gore. Privoščita si prigrizek, priljubljen pri plezalcih. Pozneje se Pati poveže s štirimi izvrstnimi chefi in jih povabi na jed carne asada, ki jo pojedo z razgledom na gore.

Recepti