Povzetek
V Skandinaviji se dogaja kulinarična revolucija. Adam Liaw bo obiskal Skandinavijo in izvedel več o njeni kulinarični revoliciji, ki bo morda vplivala tudi na prihodnost regije.
V Skandinaviji se dogaja kulinarična revolucija. Adam Liaw bo obiskal Skandinavijo in izvedel več o njeni kulinarični revoliciji, ki bo morda vplivala tudi na prihodnost regije.
V Kopenhagnu se Adam nauči umetnosti priprave popolne skodelice danske kave, preden se odpravi raziskovat regijo.
Adam spoznal Meika Wikinga, direktorja inštituta, ki preučuje srečo. Skupaj bosta kuhala in nam razkrila, zakaj je Danska ena najsrečnejših držav na svetu.
Adam se bo spet dobil z botrom nordijske kulinarične revolucije Clausom Meyerjem, ki mu bo pokazal, da vpliv gibanja sega celo v zapore.
Adam v Stockholmu obišče chefa Niklasa Ekstedta, ki ima z Michelinovo zvezdico nagrajeno restavracijo Ekstedt. Niklas bo Adamu pokazal, kakšen je njegov stil kuhanja.
Adam obišče švedsko mesto Malmö in prvo švedsko šefinjo, ki je dobila Michelinovo zvezdico, Titti Qvarnström.
Adam je na Norveškem, najbogatejši skandinavski državi, ki pa z vidika kulinarike malce zaostaja za Švedsko in Dansko.
Adam je na severu na oddaljenem arktičnem Svalbardu v najsevernejši restavraciji na svetu, Huset, kjer spozna se sreča z Jasonom Robertsom.