Povzetek
V vsaki epizodi nas bo Nina popeljala na sladko pustolovščino z vedno novimi recepti. Od hrustljavih piškotov k čaju ali kavi in čokoladnih dobrot do idej za piknik ali kosilo s prijatelji in slavnostih tort.
V vsaki epizodi nas bo Nina popeljala na sladko pustolovščino z vedno novimi recepti. Od hrustljavih piškotov k čaju ali kavi in čokoladnih dobrot do idej za piknik ali kosilo s prijatelji in slavnostih tort.
V tej epizodi nam bo Nina razkrila, kako se naredi dve najboljši klasični francoski sladici.
Ta epizoda je posvečena pariškemu zajtrku. Nina nam bo korak za korakom pokazala, kako se pripravi priznan in odličen francoski kruh brioche.
Za piknik v parku nam bo Nina Babich pokazala, kako se pripravita dve odlični vrsti peciva brioche.
Nina se odloči, da bo naredil priljubljeni baskovski kolač z makovimi semeni. Končno pecivo je naravnost neverjetno.
Nina Babich nam bo danes razkrila svoje tri najljubše recepte za slastne piškote.
Nina ima danes več časa, zato bo pripravila nekaj bolj elegantnega - profiterole z belo čokolado, smetano in jagodno kremo.
V današanji epizodi nam bo Nina pokazala, kako se pripravi slano različico peciva choux. Profiteroli bodo imeli hrustljavo skorjico s parmezanom in polnilo iz kozjega sira.
Ta epizoda je posvečena mestu ljubezni in Nina bo pripravila hrustljave piškote z osvežujočo marelično marmelado.
To je dan, ki je posvečen čaju, in Nina nam bo predstavila nekaj sladic, ki se k čaju odlično podajo.
V tej epizodi bomo videli legendarno romantično srbsko torto, ki jo pripravljajo v skoraj vsakem srbskem domu.
Nina Babić obožuje kavo. Vedno ko peče sladice, se vpraša, ali jih lahko jemo ob popoldanski kavi. Ali pa, kaj bi se zgodilo, če bi jim dodala kavo. Zato v tem delu pripravi vaniljino peno s čokolado in kolaček religieuse s kavno kremo.
Nina Babić predstavi sveže sladice, ki vas napolnijo z energijo: izvrstno pito z mandlji in slivami, rjavčke z lešniki in karamelnim prelivom in nazadnje še pijačo iz hibiskusa in limete.
Nina Babić vam predstavi izjemno okusne sladice, ki ne zahtevajo veliko spretnosti: panakoto z drobtinami in pasijonkino kremo, francosko sladico clafoutis s hruškami in breskve iz pečice s karamelnim prelivom.
Ta del je namenjen čokoladi. Nina Babić bo prikazala pripravo različice znamenite sladice, ki jo ponuja tudi restavracija Le Louis XV z dvema Michelinovima zvezdicama v Monte Carlo. Poleg tega bo spekla tudi sladico s karamelizirano belo čokolado.
Ta del je namenjen sladicam, ki jih lahko vzamemo s sabo na pot. Od drugih sladic se razlikujejo po tem, da so okusne, a hkrati tudi dobro zdržijo na različnih temperaturah in se ne uničijo, ko jih nosimo okoli. Nina bo pripravila sladico s korenčkom, sladico z bučo, mandlji in čokolado.
Nina Babić bo pripravila sladico, ki spominja na kolač. Gre za jabolčno pito po Thomasu Kellerju.