Povzetek
Mark raziskuje obalo in podeželje, ki sta navdihnila nekatere njegovih najljubših jedi. Mark je izkušen kuharski mojster, ki verjame, da se dobra hrana začne doma. Pokaže nam, kako nadgraditi tradicionalne in preproste jedi.
Mark raziskuje obalo in podeželje, ki sta navdihnila nekatere njegovih najljubših jedi. Mark je izkušen kuharski mojster, ki verjame, da se dobra hrana začne doma. Pokaže nam, kako nadgraditi tradicionalne in preproste jedi.
Kuharski mojster doma z Markom Moriartyjem se vrača z novo sezono, v kateri z veščinami in triki iz restavracije nadgrajuje kuho doma.
Mark Moriarty nam predstavi zbirko receptov, ki so jih navdihnila potovanja in spomini na otroštvo. Prve so skandinavsko navdihnjene mesne kroglice. Mark deli svoj recept za mehke mesne kroglice, začinjene z mešanico začimb in zelišč.
Chef Mark nam pokaže različne načine priprave jagnjetine. Prav tako nam zaupa skrivnost za pripravo popolnega krhkega testa in nam da nasvete za njegovo uporabo v tako sladkih kot tudi slanih jedeh.
Mark različne okuse iz restavracije vnese v domačo kuhinjo. Predstavi recept za piškote s koščki čokolade in najpogostejše napake pri peki, pripravi burrite ter popoln riž, razloži vse o pripravi sestavin na sobni temperaturi in še in še.
Mark Moriarty z nami podeli recepte za zanimive jedi iz najboljših restavracij in nasvete za peko. Pripravi lososa v paradižnikovi omaki z zelišči, jed s šunko, hrustljave piščančje perutničke z omako, sadne čajne kolačke in masleno testo.
V zadnji epizodi serije se Mark potrudi s pripravo jedi po svojih najboljših receptih. Pripravi porchetto, iz njenih ostankov pa bel svinjski ragu. Predstavi tudi jed iz škampov in kozic s tartarsko omako ter popolno puhast biskvit Viktorija.
V prvi epizodi se chef Mark osredotoči na klasične jedi. Najprej pripravi špagete carbonara s peščico sestavin iz domače shrambe, potem pa še izvrstno korenčkovo torto. V prvi rubriki z nasveti za izboljšanje bo spregovoril o spretnosti z nožem.
V tokratni epizodi bo v središču piščanec. To je ena od najbolj priljubljenih vrst mesa in Mark pozna izvrstne tehnike, ki zagotavljajo vsakokraten uspeh. Njegov prvi recept je preprost drobljenec s piščancem, slanino in brokolijem.
V tej epizodi bo Mark dokazal, da vsi sendviči niso enaki. Začel bo s klasiko iz pariških kavarn, croque madame. Nadaljeval bo s pariško tematiko in spekel rjav brioš s sladkorjem in kremo chantilly.
Tokrat bo Mark v kuhinjo pripeljal okuse z vsega sveta, uporabil pa bo sestavine, ki jih imate verjetno doma. Pripravil bo jagnječje kofte s preprostimi krompirjevimi ploščatimi kruhki ter lončke s slano karamelno kremo z arašidi in češnjami.
Tokrat bo v Markovi kuhinji poletje. Pripravil bo tri jedi, ki so jih navdihnili počitnice in topli meseci. V nasvetu za izboljšanje bo govoril o ribah in predstavil navodila za nakup in pripravo.
V zadnji epizodi te serije bo Mark zbral svoje najljubše recepte za zabave z večerjo. V nasvetu za izboljšanje bo predstavil govedino in povedal, kako speči popoln zrezek. To znanje bo pridoma uporabil za 'jed z osamljenega otoka'.
Božič je za nami. John in Lisa imata nekaj slastnih, lahkih in svežih receptov za začetek v novem letu.
Mark Moriarty je nazaj in nam bo pripravil štiri slastne klasične jedi, ki temeljijo na mesu.
Tokrat bo Mark govoril o irskem nacionalnem zakladu - krompirju, ki bo glavna sestavina štirih izjemnih jedi.
Brunch je odličen začetek vikenda in tokrat bo Mark z nami deli svoje najljubše ideje za slastne brunche.
Mark bo tokrat predstavil nekaj hitrih in slastnih jedi, ki temeljijo na sestavini, ki jo imamo vsi v kuhinji. Testenine.
Mark bo v tej epizodi slavil zelenjavo in nam pokazal, kako lahko pri obdelavi zelenjave ohranimo kar največ okusa.
Chef Mark rad peče pecivo in dela v najboljših restavracijah. Tokrat vam bo predstavil štiri recepte, ki bodo vašo peko doma ponesli na višjo raven.
Chef Mark rad organizira večerje za prijatelje in družino. Ko ne dela v restavracijo z Michelinovo zvezdico, doma rad pripravi preproste jedi.