Sophie Dahl

Sophie Dahl

Bio

Sophie Dahl je svojo kariero manekenstva začela na mednarodni modni pisti, kjer so sodelovali fotografi, kot so Richard Avedon, Herb Rits, Stephen Maisel, Tim Walker, Peter Lindbergh in Mario Testino. Sophie je igrala v fotografskih utrinkih za Versace, Alexandra McQueena, Yves Saint Laurena, Burberryja in DKNY. Sophie je bila na naslovnici Voguea že šestkrat, leta 2000 pa jo je dve zaporedni naslovnici italijanskega Voguea fotografiral Stephen Mazeel.

Od vedno je gojila ljubezen do pisanja - leta 2003 je izdala svoj prvi in ​​ilustrirani roman The Man With The Dancing Eyes, ki ga je Times označil za uspešnico, njen drugi roman Playing With The Grownups pa je izšel leta 2007. Leta 2010 je Sophie prejela nagrado Jasmine. Poleg tega je Dahl objavljala v revijah kot so Harper's Bazaar, The Observer, The Guardian in The Saturday Times ter bila v žiriji, za prestižno literarno nagrado Orange.

Sophie Dahl je ljubiteljica kuhanja doma, zato se je odločila, da opiše svoje izkušnje v kulinarični knjigi "Miss Dahl's Voluptuous Delights" , izdani leta 2009. Po uspehu knjige Dahl predstavio svojo kulinarično TV oddajo "Sweet Miss Dahl".


Sophie leta 2011 izda svojo drugo kuharsko knjigo “ Iz sezone v sezono ”in kmalu zatem je na BBC2 celovečerni dokumentarec, ki ga je posnela sama o gospe Beaton - viktorijanski pisateljici in novinarki, strokovnjakinji za vzdrževanje gospodinjstev.

Leta 2013 je ustvarila svojo zbirko za britansko blagovno znamko kašmir "Brora". Leta 2014 pa je objavila spletno mesto www.sophiedahl.com, ki združuje teme, kot sta novinarstvo in kuhanje. Na spletnem mestu je tudi rubrika, v kateri so predstavljene ženske, ki delajo na različnih področjih.

Sophie živi na angleškem podeželju s svojim možem in njunima hčerkama.

Recepti