Sebastião Castilho

Bio

Sebastiano Castillo se je rodil leta 1976 v tradicionalni družini v Estorilu na Portugalskem in ima dva starejša brata.
Sebastiao že od malih nog išče svojo pot, ki mu je pri srcu.
Njegova strast do kuhanja je bolj usoda kot naključje v njeovem življenju. Kuhanje daje njegovemu življenju pomen, barvo in čustva.

Po diplomi iz grafičnega oblikovanja in ustanovitvi majhnega digitalnega studia se je Sebastiao odločil, da bo delal za nevladno organizacijo Raleigh in odšel v Kostariko. Tri mesece preživi na otoku, kjer kuha za skupino ljudi in odkrije, da je to njegov poklic. Spominja se na okuse in arome in spominja se, kako je kot najstnik vsak petek hodil z lokalno tržnico z mamo in nato kuhal za svojo družino. Zavedajoč se, da ga samo kuhanje osrečuje, se Sebastiao vedno znova vrača na Portugalsko.

Projekt Just Sebastiao se je začel oktobra 2010, potem ko je Sebastiao svoje kulinarične spretnosti izpopolnjeval v starih portugalskih enotekah.

Kulinarične tehnike, ki jih obvlada praksa, v kombinaciji z globoko intuicijo, njegovo strastjo do okusa in hrane dajejo Sebastiaou pogum in samozavest, da se spopade z izzivi. Kuhinja Sebastiaoa je spontana in intuitivna, tako kot on sam.