Manu Feildel

Bio

Zdi se, da je bil Manu Feildel rojen za odličnega kuharja in zabavljača. Njegov praded je bil kuhar peciva, dedek in oče sta bila kuharja, mama pa odlična kuharica - toda Manu je že kot otrok svojo prihodnost videl na odru in ne v kuhinji.

Manu se je pri 13 letih pridružil ljubiteljski cirkuški šoli, vendar se je do 15. leta odločil, da pot do poklicnega klovna ni zanj. Začel je kot vajenec v očetovi restavraciji in hitro napredoval v dobro restavracijo, da bi končal vajeništvo. A Manuja je kmalu zatem ugriznil potovalni hrošč in spakiral je nože ter se odpravil proti Londonu.

Tam je Manu, ki je delal v najboljših francoskih restavracijah v Veliki Britaniji, resnično začel razumeti in ljubiti kariero, ki jo je izbral. Leta 1999 je Manu odletel v Avstralijo in prav v Sydneyju se je njegova kariera začela streljati s svetlobnim tempom - odprla je zmagovalne kuhinje Sydney Morning Herald Chef's Cheat po mestu in na koncu svoje restavracije v Sydneyju in Melbournu.

Manu Feildel je ena najbolj priljubljenih osebnosti na avstralski televiziji kot sovoditeljica dolgoletne serije Channel 7 My Kitchen Rules, MKR in sodnik leta 2019 v Avstraliji Got Talent.

Poleg MKR je bil Manu že več kot desetletje predvajan na avstralski televiziji, vključno z nastopi v oddaji Ready Steady Cook, The Circle, Sunrise, jutranji oddaji Channel7 in 9. uri z Davidom in Kimom. Soorganiziral je tudi serijo Boys Weekend in leta 2011 zmagal v 11. seriji Dancing with the Stars - dokazal, da še vedno ljubi oder!

Manu je od leta 2013 gledalce popeljal po svoji domovini. Potem se je leta 2016 zgledoval po romanu Julesa Verna Okoli sveta v 80 dneh. In izpeljal svojo gastronomsko svetovno turnejo, šest epizodno serijo, Around the world with Manu. Leta 2018 je izdal film "Manu's American Road Trip", kjer odkriva nove kulinarične dobrote in kulturna doživetja.