Lee Watson

Bio

Lee Watson se je srečal s strastjo do kuhanja že v zgodnjem otroštvu. Kot otrok je živel na Filipinih, kjer je veliko potoval in kmalu spoznal, da bo čudovita raznolikost hrane igrala glavno vlogo v njegovem življenju, prefinjene restavracije in ulične stojnice pa ga navdihujejo in navdušujejo za nadaljno kariero. 

Lee je kuhal na različnih krajih po svetu - od budističnih samostanov do zadnjega dela indijskih džipov. Obožuje kombinacijo pustolovščine, potovanja in hrane.
Lee je vedno na preži za novimi in vznemirljivimi načini eksperimentiranja z okusom, barvo in teksturo. Presenečen je nad tem, kako lokalne sestavine in kultura vplivajo na vsako nacionalno kuhinjo.

Po burnem študentskem letu se je Lee odločil, da bo na univerzi študiral hotelirstvo. Na začetku je študiral za kuharja, saj je obvladal francosko kuhinjo, vendar se mu je zdelo pretežko in zamudno, zato se je preusmeril v vodenje restavracij. Pozneje se je Lee naselil v Londonu, kjer je delal v obratu za hitro prehrano, nato pa sodeloval pri odpiranju takšne verige surove hrane. Takrat se je tudi odločil, da postane vegetarijanec. 

Po Londonu se Lee odpravi v Španijo, da bi s prijatelji odprl restavracijo na plaži. Toda leto kasneje se je spet našel v iskanju navdiha in novih okusnih izkušenj.

Danes Lee živi v majhni hiši ob vznožju Snowdonije v Walesu s svojo punco Jane in njuno mačko Buster. Kuha na različnih mestih - pribežališčih, vrtnih centrih in še več. Poleg vegetarijanstva je Lee privrženec zelenega življenjskega sloga. Goji svoj zelenjavni vrt in ustvarja neverjetne vegetarijanske jedi!