Jimmy Doherty

Bio

Jimmy Doherty je eden najbolj znanih kmetov v Veliki Britaniji. Njegova pustolovščina se je začela pred približno 10 leti, ko se je odločil najeti kmetijo s 100 hektarji v bližini Ipswicha. Ta dogodek v njegovega življenja se odraža v televizijski oddaji 'Jimmy's Farm'. Danes je Jimmy lastnik večkrat nagrajene restavracije, parka, paviljona z metulji in po državi pa prireja tudi različne znanstvene in kulinarične festivale.

Zadnje televizijske oddaje Jimmyja so četrta sezona 'Food Unwrapped', ki je posvečena znanosti o pridelavi hrane po vsem svetu, in tretja sezona 'Jamie and Jimmy's Friday Night Feast'. Jimmy igra tudi v avstralski oddaji Adventure, v kateri raziskuje avstralsko hrano.

Televizijska biografija Jimmyja vključuje nastope v 'Jimmy's Factory Factory Food', 'Jimmy and the Wild Hownters', 'Jimmy's Global Harvest' in 'Crop to Shop in Jimmy's Supermarket Secrets'.

Jimmy je bil vedno navdušen okoljevarstvenik in kmet. Pri 16 letih je postal najmlajši asistent entomologije v parku divjih živali Mole Hall v Essexu. Po diplomi iz zoologije pa je delal na oddelku za entomologijo Prirodoslovnega muzeja v Londonu. Na Univerzi v Coventryju je doktoriral iz entomologije, in predaval študentom ekologije in filozofije živali.

Izdal je tri knjige, ki proizvajajo živila 'Jimmy's Farmers Range', vključno s piščancem, ki ga ponujajo v verigi supermarketov Okado, ter purani, ki so prejeli nagrado za najkakovostnejši božični izdelek.

Jimmy in njegova žena Michaela sta se poročila leta 2009 na svoji kmetiji v Suffolku in imata tri hčerke.

Recepti