Heston Blumenthal

Heston Blumenthal

Bio

Heston Blumenthal je rojen 27. maja 1966 v Paddingtonu pri Londonu. Izhaja iz družine letonskega porekla, njegovo zanimanje za hrano pa se je začelo z družinskim obiskom Provanse, kjer je obiskal tudi z Michelinovo zvezdico nagrajeno restavracijo L'Oustau de Baumanière.

Navdušila ga ni le hrana, temveč tudi celoten vtis ob zvokih fontane in čričkov, vonj sivke, prizor gostincev, ki režejo jagnjetino na mizi … takrat se je odločil, da mora postati del tega sveta. Heston je danes eden najbolj znanih britanskih kuharjev in lastnik nekaj restavracij. Je velik zagovornik poznavanja znanstvene osnove kuhanja, obenem pa velja za pionirja 'multi-senzornega' kuhanja. Svoje ideje je razvil in predstavil v več knjigah, dveh časopisnih kolumnah ter v različnih TV oddajah.

Blumenthal je lastnik restavracije ''Fat Duck'' v kraju Bray v Berkshiru, ki je ena od štirih restavracij v Britaniji s tremi Michelinovimi zvezdicami, obenem pa proglašena za najboljšo od 50. Restvaracij na svetu leta 2006. Obenem je Heston lastnik tudi restavracije ''Dinner'' v Londonu, ki ima dve Michelinovi zvezdici in dveh pubov v Brayu.