Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Slavni škotski kuhar in lastnik restavracij Gordon Ramsay se je rodil 8. novembra leta 1966.

 

Kot najstnik je želel postati profesionalni nogometaš vendar mu je to preprečila poškodba kolena. Pri 19 letih se je začel resno zanimati za kulinariko ter se po končanem študiju hotelskega managmenta učil pod vodstvom nekaterih najboljših evropskih kuharjev.

 

Ramsay je več kot 10 let delal v Londonskih restavracijah, leta 1997 pa se je odločil, da bo odprl svojo restavracijo. Po samo štirih letih je njegova restavracija prejela tretjo Michelinovo zvezdico in s tem je postal prvi Škot, ki mu je to uspelo. Kmalu za tem je začel širiti svoj imperij restavracij po celem svetu.

 

Gordon je na televizijskih ekranih prisoten že od leta 1998 in v letu 2004 zaslovel z oddajo Vražja kuhinja (Hell's Kitchen).

 

Ramsay s svojo ženo Tana in njunimi štirimi otroci prebiva v Londonu.

  • Pikantne palačinkeRecepti
    Pikantne palačinke

    Priprava 1. Na suhi srednje vroči ponvi eno minuto pražimo semena kumina s soljo, dokler se ne sprosti aroma. Vlijemo malce olja in še dve minuti pražimo čili, česen in ingver, dokler se ne zmehčaj...

  • Kiš s porom in pancetoRecepti
    Kiš s porom in panceto

    Priprava: 1. Najprej pripravimo testo. Moko in sol presejemo v skledo. S prsti razdrobimo maslo v moko. Mešanico večkrat dvignemo in spustimo v skledo, da ostane rahla in zračna. Ko spominja na kru...

  • Mesne kroglice v kokosovi omakiRecepti
    Mesne kroglice v kokosovi omaki

    Priprava: 1. Najprej pripravimo mesne kroglice. Čebulo in česen pražimo na vročem olju pet minut, dokler se ne zmehčata in malce porjavita. Po minuti ali dveh dodamo suhi čili. Mleto meso damo v v...

  • Pikantni čatniRecepti
    Pikantni čatni

    Priprava: 1. V suhi ponvi okrog dve minuti pražimo karijeve liste, kuminova, gorčična in koriandrova semena, dokler se ne razvijejo polni okusi. Paziti moramo, da jih je zažgemo. Dodamo ščep soli...