
Danny Jansen
Danny Jansen (rojen 1979) je takoj po srednji šoli vedel, da bo postal kuhar ali gostinec. Obiskoval je kuharsko šolo v Bredi, in sicer program "Učim se in delam". Pot si je utiral s pridnim delom in talentom – od peke na žaru do prestižnih restavracij.
Nekje na tej poti je odkril svojo "sladko plat" in se odločil, da se bo osredotočil na slaščice. Kot glavni slaščičar je delal v več restavracijah in hotelih. Leta 2001 se je na povabilo Rudolpha van Veena pridružil ekipi oddaje "Življenje in kulinarika". Pet let pozneje je začel delati za časopisa Culinaire Saisonnier in Pâtisserie & Desserts.
Sodeloval je pri pripravi nekaj knjig in se udeležil številnih slaščičarskih tekmovanj.
Danny je strastni zbiratelj starih kuharskih knjig. Nekaj takih ima celo iz leta 1620.
Rad vidi, da imajo jedi dušo. Njegova ljubezen do kuhanja izvira iz ljubezni do družine in užitkov ob skupnem obroku: "Dober obrok ne pomeni nujno dobre restavracije, jastogov ali kaviarja. Kosilo z družino mi je najljubše. Najbolj pomembno pa je, da se dobro počutiš."