Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Za več informacij (kako onemogočiti piškotke) si oglejte na naši strania pravila piskotkov

Se strinjam
advertisement
Anthony Bourdain

Anthony Bourdain

Anthony Bourdain
Anthony (Tony) Bourdain je znan kuhar, avtor in televizijski voditelj. Rodil se je 25. junija 1956 v New Yorku, odraščal pa je v predelu Leonia v New Jerseyju. Družina Bourdain je francoskega rodu; njegov ded je imigriral po drugi svetovni vojni. Bourdain je leta 1978 diplomiral na Ameriškem kulinaričnem inštitutu (Culinary Institute of America) v New Yorku. 

Leta 2000 je izdal uspešnico Kuhinja: Strogo zaupno – prigode iz kulinaričnega podzemlja, v kateri opisuje trenutek, ko je kar naenkrat vzljubil hrano in ko v južni Franciji prvič poskuša že na čolnu pojesti pravkar ulovljeno ostrigo. Po uspehu Bourdainove knjige sledi televizijska serija "Kuharjeva turneja" (A Cook's Tour), v kateri opisuje svoja potovanja po vsem svetu v iskanju popolnega obroka. Leta 2005 se je začela nova televizijska serija "Anthony Bourdain: Brez rezervacije". Že od leta 1998 je glavni kuhar v restavraciji "Brasserie Les Halles" na Manhattnu v New Yorku, medtem pa je odprl še pet drugih restavracij na različnih koncih ZDA.