
Angelique Schmeinck
Angelique Schmeinck (rojena 1964) rada preseneča tako sebe kot tudi druge. Je ena od dveh žensk na Nizozemskem z nazivom mojstrica kuharstva. V svojih knjigah o kuhanju se posveča vsem vidikom kuhanja. Njena knjiga Polna usta umetnosti ("Een Mond vol. Kunst") je bila razglašena za najbolj inovativno kuharsko knjigo na svetu. Njena peta knjiga Bratje po okusu ("SmaakVrienden") je septembra 2010 sodelovala v tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards in zmagala v kategoriji "najzabavnejša kuharska knjiga na Nizozemskem". Knjiga je bila do leta 2011 izdana v tretjini držav na svetu. Knjiga Bratje po okusu si je januarja 2011 prislužila nagrado na natečaju Horecava Innovation Award.
Angelique je predvsem ustvarjalka kulinaričnih pustolovščin. Eden izmed primerov je njena osupljiva restavracija CuliAir, ki povezuje zelo kakovostne kulinarične performanse z vznemirljivostjo potovanja v balonu. Med projekti je tudi "Gledališki kuhar", tj. koncept, ki ponuja zanimiv in svež pogled na ustvarjalni proces kuhanja in ustvarjanja novih receptov.
Angelique prinaša nove ideje s potovanj po širnem svetu in iz njih črpa navdih. Cilj njenega podjetja “Okus po želji” je spodbuditi strokovnjake v prehrambni industriji in različna podjetja, da eksperimentirajo z ustvarjanjem različnih okusov.
Angelique na kanalu 24KITCHEN vodi oddajo, ki gledalce popelje na pristno kulinarično pustolovščino in nudi vpogled v delo poklicnih kuharjev ter navdihuje amaterske kuharje. Vsaka oddaja se osredotoča na en glavni proizvod, ki ga Angelique domiselno povezuje z drugimi elementi pri pripravi okusnih jedi.
ReceptiGozdni sadeži s sirupom iz bazilike
Priprava: 1. Za drobtine zdrobimo lešnike. Damo jih v posodo in dodamo druge sestavine ter jih premešamo z rokami. Dobro jih moramo pomešati, da dobimo testo. Zmes nadrobimo in enakomerno razporedi...
ReceptiVeseli piščanec s pehtranom
Priprava: 1. Rdeči krompir dobro spečemo. Narežemo ga na daljše rezine debeline 3 cm. Skuhamo jih al dente v slani vreli vodi. Dobro jih osušimo s krpo. Zatem jih damo v posodo in zalijemo z oljčn...
ReceptiSveži zavitki iz prekanjene skuše in kumar
Priprava: 1. Korenje olupimo in razpolovimo po dolgem. Približno 2 minuti ga blanširamo v vroči vodi. Nato ga takoj splahnemo s hladno vodo. Stročji fižol očistimo in blanširamo na enak način kot k...
ReceptiZelena jagnjetina
Priprava: 1. Izberemo kakovosten kos jagnjetine. Ko meso vzamemo iz hladilnika, ga pustimo 15 minut pri sobni temperaturi, da se sprosti. Poševno zarežemo mastni sloj mesa v dveh smereh. Odtrgamo l...