Angelique Schmeinck

Angelique Schmeinck

Bio

Angelique Schmeinck (rojena 1964) rada preseneča tako sebe kot tudi druge. Je ena od dveh žensk na Nizozemskem z nazivom mojstrica kuharstva. V svojih knjigah o kuhanju se posveča vsem vidikom kuhanja. Njena knjiga Polna usta umetnosti ("Een Mond vol. Kunst") je bila razglašena za najbolj inovativno kuharsko knjigo na svetu. Njena peta knjiga Bratje po okusu ("SmaakVrienden") je septembra 2010 sodelovala v tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards in zmagala v kategoriji "najzabavnejša kuharska knjiga na Nizozemskem". Knjiga je bila do leta 2011 izdana v tretjini držav na svetu. Knjiga Bratje po okusu si je januarja 2011 prislužila nagrado na natečaju Horecava Innovation Award.

Angelique je predvsem ustvarjalka kulinaričnih pustolovščin. Eden izmed primerov je njena osupljiva restavracija CuliAir, ki povezuje zelo kakovostne kulinarične performanse z vznemirljivostjo potovanja v balonu. Med projekti je tudi "Gledališki kuhar", tj. koncept, ki ponuja zanimiv in svež pogled na ustvarjalni proces kuhanja in ustvarjanja novih receptov.

Angelique prinaša nove ideje s potovanj po širnem svetu in iz njih črpa navdih. Cilj njenega podjetja “Okus po želji” je spodbuditi strokovnjake v prehrambni industriji in različna podjetja, da eksperimentirajo z ustvarjanjem različnih okusov.

Angelique na kanalu 24KITCHEN vodi oddajo, ki gledalce popelje na pristno kulinarično pustolovščino in nudi vpogled v delo poklicnih kuharjev ter navdihuje amaterske kuharje. Vsaka oddaja se osredotoča na en glavni proizvod, ki ga Angelique domiselno povezuje z drugimi elementi pri pripravi okusnih jedi. 

Recepti