Andy McDonald

Andy McDonald

Bio

Andrew (Andy) McDonald se je rodil leta 1970 v mestu Urmston v Veliki Britaniji. Po končani kuharski šoli je eno leto delal v Zürichu, nato se je preselil na Nizozemsko. V Amsterdamu je delal v restavracijah s petimi zvezdicami; na primer v restavracijah "Le Meridian Apolona" z znanim Robom Blaauboerjem in "Barbizon" s kuharjem Jacquesom Menanteaujem.

Že nekaj let dela samostojno na projektih, povezanih s kuhanjem.

Andy je že v otroštvu vedel, da bo postal kuhar. Zanimanje za kuhanje sta pri njem spodbudila njegova mati in stric, ki je kuhar: "Mama je kuhala džem in marmelado ter vlagala zelenjavo; nekateri moji najzgodnejši spomini so povezani z igro s pokrovi za kozarce pri kuhinjski mizi ... Moja družina je imela vrt, kjer smo pridobivali sveža živila."

Andy za svoj poklic pravi: "Vsak dan ustvarjaš in osrečuješ ljudi ter vsak dan ješ dobro hrano … Kateri drugi poklic ima takšne prednosti?"

Andy poskuša prenesti svojo strast na svoja sinova. Lahko izbirata, kaj bosta jedla, in v kuhinji pogosto pomagata. Njegova sinova ne marata palačink ali krompirčka, temveč imata rada okusne jedi, kot so avtentični špageti karbonara, suši ali domače mesne kroglice.

Andy v seriji "Prva pomoč v kuhinji" na kanalu 24KITCHEN pomaga ljudem, ki ne znajo kuhati, da se naučijo in dojamejo, da to ni zapleteno. "Rad imam preprosto hrano, o kateri se ne govori preveč … Dobitna kombinacija so sezonske in krajevne sestavine. Pravzaprav kuham, kot je mama kuhala zame."

Recepti