Alex Guarnaschelli

Alex Guarnaschelli

Bio

Alexandra (Alex) Guarnaschelli je znan televizijski obraz. Je glavna kuharica v znamenitih in nagrajenih newyorških restavracijah Butter in The Darby. Doslej je gostovala v več kot pet različnih televizijskih oddajah o kuhanju.

Alex je leta 2013 objavila svojo prvo knjigo kuharskih receptov z naslovom Stara šola prehranjevanja: Kako sem se naučila kuhati (Old School Comfort Food: The Way I Learned to Cook), v kateri povezuje avtobiografske zgodbe in recepte, ki jih ima rada in jih je v svojem življenju uporabljala.

Rodila se je leta 1972 na Manhattnu. Svoje kulinarične izkušnje je začela nabirati že kot deklica; opazovala je svojo mamo, ki je doma preizkušala različne recepte (njena mama je bila urednica za kulinariko v založniški hiši). Ko je postala poklicna kuharica, je delala v številnih restavracijah v Franciji, New Yorku in Los Angelesu.

Poročila se je z odvetnikom Brandonom Clarkom, ki ga je srečala med svojim predavanjem na seminarju o pripravi ribjih specialitet v New Yorku. Poročena sta že šest let in imata hčerko Avo.