Adrian Richardson

Adrian Richardson

Bio

Kaj motivira človeka, ki pri 16 letih dobi vozniško dovoljenje in sanja, da bo kot njegov oče pilot in postane kuhar?

Podedovana strast do kuhanja seveda pojasni njegovo strast do kuhinje, svoj navdih namreč črpa iz "mešanice severnoafriške, bližnjevzhodne in italijanske kuhinje", ki mu jo je zaupal njegov dedek. A zanimanje za živalsko kri in črevesje gotovo ni bilo podedovano, saj so bili njegova družina strogi vegetarijanci. Danes je restavracija "La Luna" Adriana Richardsona dobro poznana in živahno mesto v severnem Carletonu v Melbournu, ki ponuja čisto, svežo in sodobno hrano.

Adrian je že od 14. leta začel delati v kavarnah in bistrojih. Po 12 letih dela mu šef na tej točki ponudil trening. Ostalo je, kot pravi, zgodovina. Richardson je študiral v Victoria Arts Center, v The Regent Hotel Restaurant pri kuharjih Dietmar Sierra, Lyme Tomlin in Russell Armstrong, v O'Connellovem hotelu pri Gregu Malofu, v Veliki Britaniji pri Anthonyju Worrell-Thompsonu in v Kanadi.

Adrianova filozofija njegove kuhinje, ki jo imenuje "moderno mediteransko", je jasna - z uporabo najsvetlejših sestavin in preprostosti. Pravilo, ki ga upošteva pri ribah v meniju njegove restavracije, je "bodisi sveža riba bodisi brez ribe!".

Zdaj je Adrian zasluženo odlikovan - igral je v televizijskem projektu Jamie's Kitchen Australia z Tobijem Puttom, njegovo restavracijo "La Luna" pa je Jamie Oliver osebno priporočil 6.000 množicam med svojim nastopom v živo na Melbourne leta 2006.

Že tretjo sezono je Adrian tudi eden od kuharjev v šovu Ready Steady Cook. Igral je tudi v drugih kulinaričnih oddajah, kot so Boat Show, Car Show, Fresh, Switching Lives in Good Morning Australia.

Adrian je avtor kuharske knjige Meso, ki je izšla leta 2008 in v kateri bralce poučuje, kako izbrati in kuhati meso. Leta 2011 je izdal svojo drugo knjigo Lepo življenje, ki jo je navdihnil čas, preživet doma ob kuhanju. Adrian je o knjigi povedal, da: »Knjiga govori o uživanju hrane, ki sem jo delil z družino in prijatelji, ob prijetnih pogovorih in improvizacijah v kuhinji. Nič drugega kot čisti užitek.«

Leta 2011 se je začela predvajati njegova lastnega kulinarična oddaja: The Secret Meat Business. Adrian je tudi so-gostitelj v 4., 5. in 6. sezoni dobrega kuharskega mojstra. V oddaji Boys / Weekend / Adrian potuje v več kot 100 držav v družbi svojih prijateljev Grega Mugiggana, Manu Fidel in Miguel Maestre. Nastopil je tudi kot gost kuhar v zadnjih epizodah Masterchef Australia in Masterchef Allstars.