Kuhajte kot Heston

Kuhajte kot Heston

Povzetek

Heston Blumenthal nam ne pokaže samo, kako naj pripravimo jedi, temveč tudi to, kaj v kuhinji deluje in kaj ne, in s tem razbije mite, ki so se ohranili iz roda v rod.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Govedina

  +

  Heston kritično obravnava način, kako Britanci pripravljajo govedino, in razbije kulinarične mite v zvezi s tem. Da pripravite popoln zrezek, morate uporabiti Hestonovo preprosto metodo obračanja zrezka.

 • 2

  Sir

  +

  Heston obravnava sir, ki je ena najbolj priljubljenih sestavin v Združenem kraljestvu. Razkrije nam skrivnost priprave popolnega fondija, ustvaru štirimetrsko nit iz sira in pripravi sanjski topli sendvič s sirom.

 • 3

  Piščanec

  +

  Čeprav je to mogoče najbolj priljubljena vrsta mesa, je Heston mnenja, da je čas, da malo spremenimo način njegove priprave. Najprej skuša predstaviti revolucionaren nov način pečenja piščanca, potem pa naredi obdukcijo tega ptiča, da bi se seznanil z njim.

 • 4

  Čokolada

  +

  Heston kritično obravnava način, kako pripravljamo čokolado. Pripravi čarobne sladkarije, pasijonkino torto z eksplozivno osnovo in neverjeten tiramisu v lončku za rože s čokoladno zemljo.

 • 5

  Jajca

  +

  Heston nam razkrije, kako skuhamo popolno kuhano in poširano jajce ter pohano jajce, ovito v šunko. Heston izzove inštitut Holyport Women's Institute v pripravi umešanih jajc in nam pove, kako lahko pripravimo popolno pito iz limone in jajčne kreme.

 • 6

  Krompir

  +

  Heston to oddajo nameni krompirju, ki je osnova vsakega krepčilnega britanskega obroka. Razkrije nam metode in nasvete, kako lahko iz krompirja naredimo božanske glavne jedi.