Povzetek
Jamie bo obiskal najbolj zdrave kraje na planetu in raziskoval, kaj jedo domačini, da so tako zdravi. Podali se bo na najrazličnejše konce sveta - na korejski vulkanski otok, v švicarsko visokogorje ter na prelepo Sardinijo.
Jamie bo obiskal najbolj zdrave kraje na planetu in raziskoval, kaj jedo domačini, da so tako zdravi. Podali se bo na najrazličnejše konce sveta - na korejski vulkanski otok, v švicarsko visokogorje ter na prelepo Sardinijo.
Jamie nadaljuje s svojim kulinaričnim popotovanjem po svetu. Na Sardiniji ga navdušijo testenine, v Švici izkusi njihovo znamenito kosilo, v Južni Koreji pa poskusi enega izmed 167 vrst kimčija.
Jamie z južnokorejskimi morskimi deklicami išče najbolj sveže alge in obišče sadovnjak švicarske družine, da bi ugotovil, zakaj jabolko na dan mogoče res odžene zdravnika stran.
Jamie se čudi temu, kako se Švicarji kopajo v ledenomrzlih jezerih v Alpah. Poleg tega sse pridruži ribičem na kosilu, ki so ga ravno ujeli, in se sreča z najstarejšo Korejko.
Jamie se pobliže spozna s kravami v švicarskih gorah in izve, da je pri njihovem cenjenem mleku ključna alpska trava. Poleg tega obišče tudi vinograde na Sardiniji in kmetijo v Južni Koreji, kjer gojijo gobe.
Jamie se na Sardiniji sreča z družino, ki se ukvarja z gojenjem paradižnikov in ki je ponosna na poseben paradižnik, ki je tako okusen, da ga sploh ni treba posoliti. V Južni Koreji obišče lastnice družinske pekarne, ki ponuja priljubljeno fižolovo torto.
Jamie sees how ubiquitous the sesame seed is in South Korean cooking when he tucks into their barbecue black pork delicacy, and in Switzerland he explores the country's premier chocolate factory.