Ginov italijanski pobeg na obalo

Ginov italijanski pobeg na obalo

Povzetek

Gino peljal na drugo stran Italije in nam razkril nepoznane dragulje jadranske obale. Obiskal bo kraje, ki so vedno bolj priljubljeni med turisti z vsega sveta.

Epizode

Sezona6
 • 1

  Benetke in Burano

  +

  Gino se vrača v svojo domovino - v Italijo - in nam bo razkazal nekatere kotičke prečudovite Jadranske obale. Tokrat bo obiskal čarobne Benetke in se popeljal bo labirintu vodnih poti.

 • 2

  Ravena in San Marino

  +

  Tokrat bo Gino obiskal dve mesti, ki sta pod zaščito UNESCO. Prvo mesto je Ravenna, ki je znana po bizantinskih mozaikih, zatem se bo podal v republiko San Marino, ki slovi kot 5. najmanjša žepna mesto-država na svetu.

 • 3

  Conero Riviera

  +

  Tokrat bo Gina pot zanesla, kamor ga ni še nikoli - in sicer v skrito prelepo Riviero Conero. Tu bomo videli prečudovite gore, turkizno vodo in nasade vinskih trt.

 • 4

  Tremitsko otočje

  +

  Tokrat se bo Gino podal na oddaljeno Tremitsko otočje. Po otoku ga bo popeljal lokalni prebivalec Marco, Gino pa bo med potjo nabral sveža divja zelišča in pripravil slasten kebab z ribo.

 • 5

  Gargano in Polignano a Mare

  +

  Tokrat bo Gino obiskal gorati narodni park Gargano in poiskal prav posebno kmetijo, na kateri še vedno izdelujejo sir po več stoletja stari recepturi.

 • 6

  Masseria in Ostuni

  +

  Gino bo v Apuliji obiskal kmetijo, na kateri vzgajajo prekrasne rastline - fige, datlje in seveda olive. Gino bo poskusil tudi olje, ki ga pridelujejo iz več stoletja starih oljk, in pripravil slastne testenine.

 • 7

  Alberobello in Lecce

  +

  Tokrat bo Gino obiskal prekrasno mesto Albarobello s prav posebnimi koničastimi hišicami. Tu se bo poučil o zgodovini teh legendarnih hišic ter o tem, kako se pripravijo najboljše lokalne testenine.

 • 8

  Santa Maria di Leuca

  +

  Danes bo Gino prišel na konec svojega italijanskega pobega na obalo. V mestu Santa Maria Di Luca bo Gino spoznal duhovnika Don Giannija, za katerega bo na koncu pripravil slastno rižoto z žafranom in piščancem.