Povzetek
Priljubljeni chef Rick Stein bo obiskal še nova mesta in se izognil običajnim turističnim pastem. Obiskali bomo lokalne tržnice, odlične restavracije in vinske kleti, kavarne in bare ter spoznali vrhunske recepte in slastne jedi.
Priljubljeni chef Rick Stein bo obiskal še nova mesta in se izognil običajnim turističnim pastem. Obiskali bomo lokalne tržnice, odlične restavracije in vinske kleti, kavarne in bare ter spoznali vrhunske recepte in slastne jedi.
Rick Stein bo naslednje vikende preživel v kulinarično začinjenem vzdušju in iskal vrhunske, slastne recepte. Obiskal bo tržnice, restavracije, vinske kleti, kavarne in lokale. Pustolovščino začenja v jesenskem Bordeauxu.
Rick Stein se odpravi na severni tečaj, da bi raziskal kulinarične dobrote Rêykjavika Na današnjem meniju bodo pečena jagnjetina, ržen kruh, pečen v vulkanskem pesku, juha iz škampov in trska.
Rick uživa v dolgem vikendu v Berlinu, kjer se srečata zgodovina in avantgarda. Na današnjem meniju so pretlačena sončnična semena, pita iz artičoke in zdrobljene zamrznjene pinjole.
Ta vikend bo Rick obiskal Dunaj - nekdanje glavno mesto avstro-ogrskega imperija, kjer še vedno domujejo jedi, kot so tafelspitz in goulasch, in seveda po prestolnici poimenovan dunajski zrezek.
Rick Stein obišče Bologno na severu Italije, ki je znana po svoji božanski kulinariki. Nauči se priprave testenin in za večerjo pripravi polnjenega zajca.
Rick Stein obišče Lizbono, mesto, ki je zaljubljeno v morske sadeže in kjer najdemo najboljše pecivo z jajčno kremo na svetu. Rick pripravi najljubši prigrizek domačinov, in sicer krokete s polenovko, okusno pito z mandlji in svinjino s školjkami.
Rick Stein obišče dom novodobne skandinavske kulinarike, Köbenhavn. Nabira šipek, lubje in cvetice, najde pa tudi številne tradicionnalne jedi, kot je znamenit sendvič na rženem kruhu.
Rick nadaljuje svoje kulinarično popotovanje z obiskom mesta Cádiz na jugu Španije. Osupnejo ga ozke uličice, po katerih so včasih hodili fenečanski in arabski trgovci, ki so pustili pečat na to mesto. Ko se vrne domov, pripravi zeleni riž in jajca z zelenjavo.
Rick nadaljuje svojo gastronomsko popotovanje z obiskom grškega mesta Soluna, ki velja za kulinarično prestolnico Grčije in rojstni kraj Aleksandra Velikega. Tu doživi obiranje breskev in školjk. Doma pripravi obaro iz teletine.
Rick Stein desetdelno serijo zaključi z obiskom Palerma na severu Sicilije. Pridruži se slavju, namenjenemu svetnici Palerma, in prejme kuharske nasvete od vojvodine. Potem doma pripravi tradicionalno sicilijansko jed s piščancem.