Čokolada z Rachel Khoo

© Discovery Corporate Services LTD MMXX
Čokolada z Rachel Khoo

Povzetek

Chefinja Rachel se je šolala v pariškem Le Cordon Bleu in navdihujejo jo najboljši izdelovalci čokolade v Evropi. V oddaji bomo spoznali tudi zgodovino čokolade, Rachel pa nam bo razkrila svoje recepte, ki bodo vse navdušili.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Popolni pari

  +

  Rachel Khoo bo izvedela, zakaj se čokolada tako lepo ujema z drugimi okusi, in ustvarila slastne jedi s čokolado, med drugim paradižnikovo omako s čokolado.

 • 2

  Za vsakogar nekaj

  +

  Rachel Khoo bo raziskovala našo željo po čokoladi. Izvedela bo, da so jo v 17. stoletju angleški plemiči redno pili, pokusila pa bo tudi razkošne čokoladne piškote.

 • 3

  Od zrna do tablice

  +

  Rachel Khoo bo raziskala enkratno pot čokolade od skromnega zrna do slastne tablice. Obiskala bo dva čokoladarja, ki ji bosta pokazala, kako točno nastane čokolada.

 • 4

  Razvajanje

  +

  Rachel Khoo bo raziskala, zakaj se čokoladi tako težko upremo, in pripravila svoje najljubše razkošne pregrehe. Med drugim bo pripravila čokoladno peno.

 • 5

  Posebne priložnosti

  +

  Rachel Khoo verjame, da si čokolada vsekakor zasluži, da jo slavimo. Pri čokoladi se drži pravila: Več je več! Pripravila bo čokoladne ploščice z müsliji in slasten divjačinski ragu s čokolado ter čokoladno pecivo.

 • 6

  Presenečenje

  +

  Čokolada je ena od sestavin, ki nas vedno navdušijo. Rachel Khoo bo spoznala Prudence Staite, ki izdeluje neverjetne čokoladne kipe. Pokazala nam bo tudi pripravo takosov z omako, ki vsebuje čokolado.

 • 7

  Božič

  +

  Božič obožuje čokolado. Za Rachel Khoo je naša naljubša pregreha veliko več kot samo darilo pod smrečico. Pokazala nam bo, kako v svoje najljubše božične recepte doda čokolado.