Povzetek
Chefinja Rachel se je šolala v pariškem Le Cordon Bleu in navdihujejo jo najboljši izdelovalci čokolade v Evropi. V oddaji bomo spoznali tudi zgodovino čokolade, Rachel pa nam bo razkrila svoje recepte, ki bodo vse navdušili.
Chefinja Rachel se je šolala v pariškem Le Cordon Bleu in navdihujejo jo najboljši izdelovalci čokolade v Evropi. V oddaji bomo spoznali tudi zgodovino čokolade, Rachel pa nam bo razkrila svoje recepte, ki bodo vse navdušili.
Rachel Khoo bo izvedela, zakaj se čokolada tako lepo ujema z drugimi okusi, in ustvarila slastne jedi s čokolado, med drugim paradižnikovo omako s čokolado.
Rachel Khoo bo raziskovala našo željo po čokoladi. Izvedela bo, da so jo v 17. stoletju angleški plemiči redno pili, pokusila pa bo tudi razkošne čokoladne piškote.
Rachel Khoo bo raziskala enkratno pot čokolade od skromnega zrna do slastne tablice. Obiskala bo dva čokoladarja, ki ji bosta pokazala, kako točno nastane čokolada.
Rachel Khoo bo raziskala, zakaj se čokoladi tako težko upremo, in pripravila svoje najljubše razkošne pregrehe. Med drugim bo pripravila čokoladno peno.
Rachel Khoo verjame, da si čokolada vsekakor zasluži, da jo slavimo. Pri čokoladi se drži pravila: Več je več! Pripravila bo čokoladne ploščice z müsliji in slasten divjačinski ragu s čokolado ter čokoladno pecivo.
Čokolada je ena od sestavin, ki nas vedno navdušijo. Rachel Khoo bo spoznala Prudence Staite, ki izdeluje neverjetne čokoladne kipe. Pokazala nam bo tudi pripravo takosov z omako, ki vsebuje čokolado.
Božič obožuje čokolado. Za Rachel Khoo je naša naljubša pregreha veliko več kot samo darilo pod smrečico. Pokazala nam bo, kako v svoje najljubše božične recepte doda čokolado.