Pišek TV na 24Kitchen: »Ftrgani Pišek«

Četrtek 14 Oktober

Pišek TV na 24Kitchen: »Ftrgani Pišek«

Je čas za nove recepte in nove okuse? Zakaj si ne bi pomagali z odličnimi recepti, ki so jih pri Perutnini Ptuj pripravili s priznanimi slovenskimi kuharji? Recepte so objavili na Pišek TV, na spletni strani Perutnine Ptuj. Delo ni bilo mačji kašelj, saj so z voditeljico Mojco Mavec snemali pri različnih kuharjih v različnih slovenskih gostilnah. Zdaj pa se bodo te oddaje zavrtele še na 24 Kitchen.

 

Oddaje z Mojco Mavec, ki ima veliko svetovnih kulinaričnih izkušenj, so namreč osvojile gledalce. Slednji so bili navdušeni nad vsebino, ki so jo skovali v Perutnini Ptuj skupaj s Hišo Idej.

Projekt so ustvarili zato, da bi podprli slovenske gostince. Na srečo, so ljudje, ki so si prav tako želeli vrniti v dobre gostilne, to prepoznali in tako se oddaja zdaj seli tudi na 24 Kitchen.

V oddajah boste lahko videli za štedilnikom tudi naslednje gostince: Marka Magajna, Leona Pintariča, Špele Šuc, Tomaža in Yuki Sovdat, Mateja Piška in Vinoda Chandara.

 

Pri vseh oddajah in receptih se bo zagotovo našla takšna, ki bo prijetno obležala v všem želodčku.

 

Ponujamo vam odlični recept.

 

»FTRGANI PIŠEK«

Gostilna Rajh, Leon Pintarič, Gostilna Rajh, Bakovci, Prekmurje

 

Leon je za prvo oddajo izbral jed, ki je na jedilnikih v tem koncu Slovenije zelo pogosto - paprikaš, seveda! V gostilni Rajh po pravem prekmurkem paprikašu diši že več kot 50 let, od nekdaj pa mu dodajo tudi smetano. A ker Leon tradicijo rad malo zavrti, nadgradi in popestri, je tudi paprikaš na njegovem krožniku dobil povsem svojo obliko. Začelo se je klasično, s čebulo in česnom, paradižnikovo mezgo, piščančjimi kračami PP Natur Premium (za katere sta se z Mojco strinjala, da so najbolj sočen kos piščanca), domačo zelenjavno jušno osnovo, feferončkom in seveda mleto rdečo papriko. Dodala sta še dva 3 lovorove liste, majaron, mleto kumino in - presenetljivo - kukurkumo v prahu. Tik pred koncem sta prilila še smetano, belo vino in podmet. Najbolj posebno je bilo zaključno dejanje: meso sta nacefrala ("ftrgala"), ga položila na pravokotnik kuhanega rezančnega testa in zvila v "cigaro". Cigare sta na krožniku prelila s paprikašem in pokapljala s peteršiljevim oljem in smetano. Na okušanje tradicionalnega paprikaša v sodobni preobleki sta Mojca in Leon povabila posebnega gosta, Vlada Poredoša. pevec skupine Orleki, ki je v svoji pesmi Kjer trte rastejo ovekovečila ptujskega pohanega piceka, je priznal, da ima pohanega sicer rad, a še raje ima paprikaš. Prav takega, dišečega, kot pri Rajhu kuhajo že pol stoletja.