Pišek TV na 24Kitchen: »Cvrtje z japonskim pridihom«

Četrtek 14 Oktober

Pišek TV na 24Kitchen: »Cvrtje z japonskim pridihom«

Je čas za nove recepte in nove okuse? Zakaj si ne bi pomagali z odličnimi recepti, ki so jih pri Perutnini Ptuj pripravili s priznanimi slovenskimi kuharji? Recepte so objavili na Pišek TV, na spletni strani Perutnine Ptuj. Delo ni bilo mačji kašelj, saj so z voditeljico Mojco Mavec snemali pri različnih kuharjih v različnih slovenskih gostilnah. Zdaj pa se bodo te oddaje zavrtele še na 24 Kitchen.

 

Oddaje z Mojco Mavec, ki ima veliko svetovnih kulinaričnih izkušenj, so namreč osvojile gledalce. Slednji so bili navdušeni nad vsebino, ki so jo skovali v Perutnini Ptuj skupaj s Hišo Idej.

Projekt so ustvarili zato, da bi podprli slovenske gostince. Na srečo, so ljudje, ki so si prav tako želeli vrniti v dobre gostilne, to prepoznali in tako se oddaja zdaj seli tudi na 24 Kitchen.

V oddajah boste lahko videli za štedilnikom tudi naslednje gostince: Marka Magajna, Leona Pintariča, Špele Šuc, Tomaža in Yuki Sovdat, Mateja Piška in Vinoda Chandara.

 

Pri vseh oddajah in receptih se bo zagotovo našla takšna, ki bo prijetno obležala v všem želodčku.

 

Ponujamo vam odlični recept.

 

CVRTJE Z JAPONSKIM PRIDIHOM

Restvracija Mangart, Yuki in Tomaž Sovdat, Mangart

 

Kuhinja restavracije Mangart ne temelji na japonski tradiciji, pa vendar ta večkrat služi za navdih pri oblikovanju receptov. Tomaž Sovdat in Mojca Mavec sta se tako lotila priprave tradicionalne piščančje jedi z japonskim pridihom. Med pripravo marinade za piščančja stegna iz naribanega ingverja in česna, limonovega soka, jajc in oljčnega olja, sta spregovorila o spoštovanju in strogem redu, ki velja v japonskih kuhinjah. Ko se je piščančje meso mariniralo natančno eno uro, sta mu primešala še moko in se lotila japonske tehnike cvrtja, imenovano karage. Tomaž je kose piščanca približno 10 minut cvrl v olju, segretem na 180 C. Pred postrežbo je ocvrtemu piščancu dodal še česen, ocvrt v pečici, in omako iz kisle smetane in česna, krožnik pa je bil videti zares slastno.