Pišek TV na 24Kitchen: »Ajdetoni«

Četrtek 14 Oktober

Pišek TV na 24Kitchen: »Ajdetoni«

Je čas za nove recepte in nove okuse? Zakaj si ne bi pomagali z odličnimi recepti, ki so jih pri Perutnini Ptuj pripravili s priznanimi slovenskimi kuharji? Recepte so objavili na Pišek TV, na spletni strani Perutnine Ptuj. Delo ni bilo mačji kašelj, saj so z voditeljico Mojco Mavec snemali pri različnih kuharjih v različnih slovenskih gostilnah. Zdaj pa se bodo te oddaje zavrtele še na 24 Kitchen.

 

Oddaje z Mojco Mavec, ki ima veliko svetovnih kulinaričnih izkušenj, so namreč osvojile gledalce. Slednji so bili navdušeni nad vsebino, ki so jo skovali v Perutnini Ptuj skupaj s Hišo Idej.

Projekt so ustvarili zato, da bi podprli slovenske gostince. Na srečo, so ljudje, ki so si prav tako želeli vrniti v dobre gostilne, to prepoznali in tako se oddaja zdaj seli tudi na 24 Kitchen.

V oddajah boste lahko videli za štedilnikom tudi naslednje gostince: Marka Magajna, Leona Pintariča, Špele Šuc, Tomaža in Yuki Sovdat, Mateja Piška in Vinoda Chandara.

 

Pri vseh oddajah in receptih se bo zagotovo našla takšna, ki bo prijetno obležala v všem želodčku.

 

Ponujamo vam odlični recept.

 

»AJDETONI« S PIŠEKOVIM RAGUJEM

Galerija okusov, Marko Magajne, Novo Celje

SESTAVINE

Za testenine:

300 g ajdove moke

300 g ostre pšenične moke

3 dl vode

5 g soli

 

Za ragu:

400 g piščančjih beder brez kosti in kože

2 čebuli

100 g korenja

100 g gomoljne zelene

100 g stebelne zelene

3 dl belega vina

5 dl piščančje osnove

sol in poper

1 žlica gorčice

mleta dimljena rdeča paprika

kari v prahu

50 g masla

50 g zorjenega sira

peteršilj

za peno iz dimljene rikote

100 g dimljene rikote (albuminske skute)

100 g sladke smetane

0,5 dl mleka

sol

 

Za pripravo ene od klasik Galerije okusov – hišnih testenin ajdetoni (ajdove krpice) – je Mojca morala zavihati rokave in zgnesti testo za ajdove testenine brez jajc. Medtem ko je testo v hladilniku počivalo 30 minut, sta z Markom za »pišekov ragu« posebej prepražila zelenjavo in posebej meso, vse olupke in odrezke pa porabila za pripravo piščančje jušne osnove. Za ragu sta narezala najsočnejši del piščanca, piščančja bedra, ki sta jih začinila z gorčico, karijem v prahu in dimljeno rdečo papriko. Popečenega piščanca sta medtem zalila z vinom, mu dodala popraženo zelenjavo, na krpice narezane in kuhane ajdetone, zalila s piščančjim fondom in še malo pokuhala, da so se okusi prepojili. Vmešala sta maslo in zorjen sir, tik pred postrežbo pa jed posula s svežim peteršiljem. In ker v kuhinji nikoli ni dolgčas, je Marko na hitro pripravil še peno iz dimljene skute: skuto je gladko zmiksal s smetano in mlekom ter mešanico pretočil v sifon pod pritiskom, ki ustvari čudovito peno. Tako je pišekov ragu dobil še krasno kremasto belo kapico.