Hrana in Šport v Ravnovesju

Petek 22 Oktober

Hrana in Šport v Ravnovesju

Poleg uravnotežene prehrane v našem vsakdanjiku je zelo pomembna tudi športna dejavnost. Namreč telo vam bo hvaležno, če boste poleg okusne zdrave hrane med svoje aktivnosti umestili tudi neko športno dejavnost.

Kaj s tem mislimo?

S tem mislimo na katerokoli športno dejavnost, ki predstavlja gibanje telesa vsaj 20 minut na dan. Dovolj je že sprehod v naravi, hitra hoja, raztezanje, aerobna vadba in seveda klasične, a zlate dejavnosti – hoja v hribe, kolesarjenje, tek, košarka, odbojka, nogomet oziroma katerikoli drugi športi. Priporočamo vam, da si izberete vam najljubšo dejavnost v kateri uživate. Ker je človek družabno bitje, je super, če poleg povabite tudi sebi ljubo osebo, a ne pozabite, da tudi sprehod brez kogarkoli predstavlja sproščanje za človeka, da si zbistri misli, uživa v naravi in nameni čas za razmislek o kakšni dotični stvari. Naj še dodamo znanstveno dokazano dejstvo, da zelena barva človeka pomirja. Torej kam »iti po zeleno barvo«, v naravo!

Priporočamo vam, da umestite športno dejavnost vsaj 3-krat na teden, bodisi je to zjutraj pred službo, po službi, proti večeru ali pa si rezervirajte vikend za prijetno preživljanje časa v naravi.

Naj vam besedna zveza ŠPORTNA DEJAVNOST ne predstavlja neko nemogoče, težko, obremenjujoče dejanje, ki jo »MORATE« danes narediti, temveč si recite danes imam PRILOŽNOST iti npr. na sprehod, teci ali pa kolesariti. Začel se bo drugačen, boljši občutek že pri samem izražanju, kaj šele med samo dejavnostjo in na koncu dneva, ko boste zadovoljni in ponosni nase, saj veste, da ste nekaj dobrega naredili zase.

Kot je tudi že splošno znano ima športna dejavnost veliko prednosti, in sicer boljše počutje, boljši imunski sistem, večja prekrvavitev skozi telo, niža tveganje srčno-žilnih bolezni, tveganje nastanka diabetesa, sprošča telo in s tem blaži stres ter še mnoge druge prednosti, ki jih prepuščamo vam na odkrivanje!

Upajte si narediti nekaj zase! Če ste malo prestrašeni, bodite tudi malo pogumni, in naj vas pogum popelje do boljšega počutja!