Zvitki s kozjim sirom
Recept je iz: Rachel Khoo
To jed je najbolje pripraviti tik pred postrežbo.
Listi vlečenega testa se zelo hitro posušijo. Poskrbimo, da so nepredušno zaviti v plastično folijo. Kozji sir lahko začinimo s katerimikoli suhimi začimbami ali zelišči, ki so nam všeč. Odlične so tako slane kot sladke kombinacije. Uporabimo lahko denimo kajenski poper, dimljeno papriko, mleti kumin ali čili.
Priprava
1. Pečico segrejemo na
2. Testo obilno namažemo z maslom, ki ga prihranimo za okrog eno žlico za premaz. Zložimo po dva kosa testa, tako da dobimo štiri pravokotnike. Po daljši stranici potresemo nekaj listkov timijana in rob zapognemo, da pokrijemo listke. Na nasprotni daljši stranici potresemo nadrobljeni kozji sir. Po siru pokapamo med in testo začnemo zvijati pri kozjem siru do roba s timijanom. Rob zlepimo z maslom. Postopek ponovimo pri preostalih zvitkih.
3. Zvitke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, ter jih premažemo s preostalim maslom. Pečemo okrog 15-20 minut, dokler se zlatorjavo ne zapečejo in ne postanejo hrustljave.
4. Solata: Sestavine za solato damo v skledo. Premešamo sestavine za preliv v ločeni skodelici, nato s prelivom začinimo solato tik pred postrežbo.
5. Ko so zvitki s kozjim sirom pečeni, jih postrežemo na solati.
To jed je najbolje pripraviti tik pred postrežbo.
Listi vlečenega testa se zelo hitro posušijo. Poskrbimo, da so nepredušno zaviti v plastično folijo. Kozji sir lahko začinimo s katerimikoli suhimi začimbami ali zelišči, ki so nam všeč. Odlične so tako slane kot sladke kombinacije. Uporabimo lahko denimo kajenski poper, dimljeno papriko, mleti kumin ali čili.
Priprava
1. Pečico segrejemo na
2. Testo obilno namažemo z maslom, ki ga prihranimo za okrog eno žlico za premaz. Zložimo po dva kosa testa, tako da dobimo štiri pravokotnike. Po daljši stranici potresemo nekaj listkov timijana in rob zapognemo, da pokrijemo listke. Na nasprotni daljši stranici potresemo nadrobljeni kozji sir. Po siru pokapamo med in testo začnemo zvijati pri kozjem siru do roba s timijanom. Rob zlepimo z maslom. Postopek ponovimo pri preostalih zvitkih.
3. Zvitke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, ter jih premažemo s preostalim maslom. Pečemo okrog 15-20 minut, dokler se zlatorjavo ne zapečejo in ne postanejo hrustljave.
4. Solata: Sestavine za solato damo v skledo. Premešamo sestavine za preliv v ločeni skodelici, nato s prelivom začinimo solato tik pred postrežbo.
5. Ko so zvitki s kozjim sirom pečeni, jih postrežemo na solati.
sestavine
- Zvitki3 listi vlečenega testa 60 g masla stopljenega 8 vejic timijana potrgamo listke 125 g mehkega kozjega sira 4 žličke meduSolata0.5 nezrele melone tanko narezane 1 majhna kumara narezana na tanke palčke 6 redkvic očiščenih in narezanih na tanke kolobarjePreliv1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja 0.5 žlice rdečega vinskega kisa
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače