Žepki iz listnatega testa s šampinjonovo charmillo
Priprava:
Krompir
- Krompir olupimo in narežemo na kocke.
- V loncu zavremo osoljeno vodo in krompir kuhamo približno 6 minut.
- Odcedimo ga in pustimo, da iz njega izpari para.
Šampinjonova charmilla
- Čebulo olupimo in narežemo na obroče. Česen olupimo in drobno narežemo. Šampinjone narežemo na tanke rezine.
- V kozici segrejemo olje, dodamo šampinjone, tretjino čebule, četrtino česna, koriandrova semena, mleto papriko, ingver v prahu in čilijeve kosmiče ter pražimo približno 4 minute na šibkem ognju.
- Koriander drobno nasekljamo.
- Šampinjonom dodamo koriander in koščke paradižnika ter pustimo rahlo vreti približno 8 minut na šibkem ognju.
Žepki iz listnatega testa
- Pečico predhodno segrejemo na 180 °C.
- Odtajamo listnato testo.
- Liste peteršilja drobno narežemo.
- Krompir pomešamo s preostalo čebulo, preostalim česnom, peteršiljem in sirom za mazanje. Začinimo z malce soli in popra.
- V skledi razžvrkljamo jajce.
- Liste listnatega testa položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in nadevamo s krompirjevo mešanico. Robove testa zapremo in premažemo z jajcem.
- Žepke pečemo v pečici približno 25 minut do zlatorjavega.
Postrežba
Žepke iz listnatega testa razdelimo na krožnike in postrežemo s šampinjonovo charmillo.
Priprava:
Krompir
- Krompir olupimo in narežemo na kocke.
- V loncu zavremo osoljeno vodo in krompir kuhamo približno 6 minut.
- Odcedimo ga in pustimo, da iz njega izpari para.
Šampinjonova charmilla
- Čebulo olupimo in narežemo na obroče. Česen olupimo in drobno narežemo. Šampinjone narežemo na tanke rezine.
- V kozici segrejemo olje, dodamo šampinjone, tretjino čebule, četrtino česna, koriandrova semena, mleto papriko, ingver v prahu in čilijeve kosmiče ter pražimo približno 4 minute na šibkem ognju.
- Koriander drobno nasekljamo.
- Šampinjonom dodamo koriander in koščke paradižnika ter pustimo rahlo vreti približno 8 minut na šibkem ognju.
Žepki iz listnatega testa
- Pečico predhodno segrejemo na 180 °C.
- Odtajamo listnato testo.
- Liste peteršilja drobno narežemo.
- Krompir pomešamo s preostalo čebulo, preostalim česnom, peteršiljem in sirom za mazanje. Začinimo z malce soli in popra.
- V skledi razžvrkljamo jajce.
- Liste listnatega testa položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in nadevamo s krompirjevo mešanico. Robove testa zapremo in premažemo z jajcem.
- Žepke pečemo v pečici približno 25 minut do zlatorjavega.
Postrežba
Žepke iz listnatega testa razdelimo na krožnike in postrežemo s šampinjonovo charmillo.
sestavine
- Indonezijska lumpija:200 g mokastega krompirja 3 rdeče čebule 5 strokov česna 250 g šampinjonov oljčno olje za cvrtje 1 žlička koriandrovih semen 1 žlica mlete papike 1 žlička čilijevih kosmičev 1 žlica ingverja v prahu 0.5 šopka peteršilja 150 g sira za mazanje 8 plščic listnatega testa 1 jajceDodatne potrebščine: papir za peko čopič
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO